Grijs laminaat is verrassend veelzijdig

Wil je graag een frisse oogopslag en een ruimtelijke, moderne look creëren in je interieur? In een neutrale kleur die gemakkelijk combineert met de rest van je meubels? Kijk dan eens naar de verschillende opties voor grijs laminaat van Roobol. Je hebt de keuze uit verschillende grijstinten en patronen, zodat je echt een grijs laminaat kunt kiezen dat helemaal jouw smaak is. En dat is heel belangrijk, want de vloer in je woning is allesbepalend voor de uitstraling en de sfeer ervan. Of je nu houdt van een strak industrieel uiterlijk of liever een wat warmer interieur wilt, het is mogelijk met grijs laminaat.

Laminaat, the art of living

Licht grijs laminaat versus donker grijs

In het algemeen geldt: hoe lichter de kleur van je grijs laminaat, hoe ruimtelijker. Licht grijs laminaat is dus zeker een goede optie als je bijvoorbeeld je woonkamer of hal wat groter wilt doen lijken. Kies je voor een (wat) donkere grijstint voor je laminaat, dan oogt de ruimte nog altijd ruimtelijk, maar ook wat warmer. Vervolgens kun je bij de inrichting van de ruimte gaan spelen met kleuren. Bijvoorbeeld door te kiezen voor heel kleurrijke tinten of juist voor wat neutralere aardetinten voor je meubels, gordijnen en andere accessoires. Het fijne daarbij is dat grijs een neutrale kleur is, die het geheel ondersteunt maar niet overheerst. Grijs laminaat vormt daarmee een mooie basis waarmee je nog verschillende kanten op kunt.

Een strak versus natuurlijk interieur met grijs laminaat

Niet alleen qua kleurtoon heb je verschillende keuzes voor je grijs laminaat, ook qua motief valt er genoeg te kiezen. En ook dat is ook weer heel bepalend voor de look die je wilt creëren. Wil je een strak en modern interieur, kies dan bijvoorbeeld voor de grijze steenlook voor je laminaatvloer. Houd je meer van een natuurlijk interieur, dan is een grijs laminaat met eiken dessin wellicht iets voor jou.

Grijs laminaat combineren door het hele huis

Zoals we al zeiden, is grijs laminaat makkelijk te combineren. Niet alleen met de gordijnen, meubels en andere elementen in je huis, maar ook met de vloeren in de andere vertrekken. Door overal in huis te kiezen voor grijs laminaat, krijgt de hele woning een ruimtelijke, moderne, maar vooral ook rústige uitstraling. Dat betekent overigens niet dat je overal in huis exact dezelfde vloer moet hebben. Je kunt ook verschillende soorten grijs laminaat in huis leggen. Bijvoorbeeld een licht grijze laminaat vloer met hout dessin in de woonkamer en donker grijs laminaat met tegellook in de (open) keuken. Het resultaat is een chique en stijlvol interieur. Waarmee het grijs laminaat zorgt voor de stabiele doch veelzijdige basis in huis.