Groene buitenkamer steeds belangrijker 

De trend is al een aantal jaar gaande, maar nog lang niet uitgespeeld: de buitenkamer. In plaats van een stukje tuin waar je met mooi weer een setje tuinmeubelen neerzette, heb je nu steeds meer veranda’s, pergola’s en complete buitenkeukens. Niet vreemd dus, dat de groene buitenkamer onderdeel van je woongenot is.  

Groen, groener, groenst 

Veel groen maakt een tuin een tuin. Eerlijk is eerlijk, dat lijken veel mensen een tijdje kwijt geweest te zijn. Het is belangrijk dat de tuin niet vol ligt met tegels, omdat dat nadelige gevolgen heeft voor het klimaat. Zo wordt het niet alleen veel warmer in een betegelde tuin, het regenwater kan geen kant op. Daarnaast zorgt groen voor positieve energie. Of je nou een complete boomgaard hebt of een plantenbak voor op je balkonnetje, het groen zorgt voor verkoeling én weet raad met regenwater. 

Buiten leven 

Ook op een klein balkon kun je dus veel planten hebben. Door gebruik te maken van verticaal groen of balkonbakken neemt het nauwelijks ruimte in. Zo heb je toch nog plek genoeg voor die lekkere stoel of dat handige tafeltje. Ben je gezegend met een tuin, dan weet je hoe fijn het is om daar uren in te vertoeven. Vooral als je het een beetje voor elkaar hebt, in die tuin. Heb je een veranda, dan kun je zelfs buiten zitten als het giet van de regen. Als de buitentemperatuur maar oké is.  

Koken met vrienden 

De buitenkeuken neemt ook een steeds belangrijkere plek in. En het grappige is, dat is van alle seizoenen. Zocht je vroeger alleen de barbecue op als de mussen van het dak vielen, nu kun je zelfs in de winter bij je gasten aankomen met een barbecuefeestje. Koken met vrienden maakt dat je je verbonden met elkaar voelt en dat je veel tijd met elkaar kunt doorbrengen. En in de tuin geeft dat extra kwaliteit. Het buitenleven is het goede leven, hoe groot je tuin of balkon ook is.  

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.