Groene tuin als intieme stadsoase

Jaap Sterk

Bij betreding van de tuin bevind je je meteen in een heerlijke sfeer. De voormalige kantoortuin is volledig omgetoverd tot een rustgevend toevluchtsoord, perfect passend bij de woning. Het oorspronkelijke kantoorpand werd omgetoverd tot een eigentijdse, stijlvolle woonruimte. De tuin onderging dezelfde transformatie en de expertise van Jaap Sterk bleek hierbij van onschatbare waarde.

Tuin, tuinontwerp, Jaap Sterk, The Art Of Living

Optisch ruimtelijk

Om tot dit waanzinnige eindresultaat te komen werd te tuin eerst met 50 centimeter verlaagd voor een dieper effect en een ruimtelijke uitstraling. Jaap Sterk brak met de strakke lijnen van het huis en omarmde organische vormen. Door warme materialen te gebruiken, ontstond een natuurlijk-moderne look die de woningstijl omarmt. Toegang tot de tuin verloopt via een betonnen afstap met een uitsparing voor groen, een weerspiegeling van de tuinarchitectuurvisie.

Tuin, tuinontwerp, Jaap Sterk, The Art Of Living

Groene stadsoase 

Vanwege de beperkte grootte van de tuin en de vele functies, die weinig ruimte overlieten voor beplanting, werden verticale groene wanden rondom de tuin geplaatst. Dit resulteerde in een prachtige natuurlijke scheiding en transformeerde de tuin tot een stadsoase vol groen. Om de intieme sfeer nog meer te benadrukken en optimaal comfort te bieden werd diffuus tuinlicht geïnstalleerd, en werd een buitendouche subtiel geïntegreerd in het ontwerp.

Tuin, tuinontwerp, Jaap Sterk, The Art Of Living

Heerlijke plek voor ontspanning  

Het betonelement te midden van de beplanting is doelbewust gebruikt om de ruimte te rondom de eettafel optimaal te benutten. Dit maakt de plaatsing van een kleinere ronde tafel mogelijk, geschikt voor vier tot zes personen. De zitplaats wordt visueel verlengd met twee Amphora lampen aan het eind van het element. Ook is achterin de tuin een verhoogde zit plek gecreëerd, ideaal om te loungen in zowel de zon als schaduw. Een uitstekende plek voor ontspanning.

Editor: Media Team

Datum: 23-08-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Peter Baas