Grondige verbouwing resulteert in exclusieve villa  

RvdDG

Een stuk grond kopen en een droomwoning helemaal vanaf nul opbouwen, het is een wens die velen koesteren en het gebeurt dan ook regelmatig. Toch brengt dit ook enkele nadelen met zich mee, de ruimte is bijvoorbeeld te beperkt en de ziel, die een oud huis wel heeft, mist. Daarom kan het zijn dat verbouwen net zo interessant is als het bouwen van een nieuwe woning. Dit bleek ook het geval voor de bewoners van deze geweldige villa. Zij kochten een prachtig huis in Almere en besloten het volledig onder handen te nemen. Om dit proces in goede banen te laten leiden schakelden zij de hulp van RvdDG in. Dit bleek een goede keuze, want het eindresultaat is werkelijk adembenemend 

Het exterieur 

Vrijwel de volledige woning werd onder handen genomen en niets bleef ongeschonden. Dit begon allemaal bij het exterieur en de tuin van de villa. Allereerst werd het huidige metselwerk voor een groot gedeelte vervangen voor natuursteen en wit stucwerk. Deze combinatie zorgt ervoor dat de woning erg modern oogt, maar tegelijkertijd een warme uitstraling krijgt. Om deze stijl verder door te zetten werd gekozen voor nieuwe onderheide betonterrassen die werden gecombineerd met grote maatwerk betonnen staptegels. Hierdoor zijn alle delen van de tuin goed te betreden en wordt voldaan op esthetisch vlak. Bijzonder aan de staptegels is dat ze zijn voorzien van verlichting, waardoor een bijzondere sfeer gecreëerd werd. 

Een luxe carport

Wat nog meer opvallend is aan de buitenruimte en het exterieur van de villa, is de luxe carport. Deze bestaat volledig uit aluminium en biedt voldoende ruimte om de auto droog en veilig te parkeren. Een maatwerk prefab automatische poort biedt toegang tot het perceel en een vrijstaande laadpaal zorgt ervoor dat de auto nachts volledig opgeladen kan worden. Ook werd in de overkapping verlichting verwerkt, als onderdeel van een compleet lichtplan. Dit plan zorgt ervoor dat de villa er niet alleen overdag spannend uitziet, maar dat hij ook ’s avonds weet te betoveren.  

Hoogwaardige afwerking 

Treed je binnen in deze waanzinnige villa dan zal je ontdekken dat ook hier alles tot in de kleinste details netjes werd uitgewerkt. Dit betekent dat werd gekozen voor een maatwerk kast en tv-meubel. Daarnaast wisten luxe afwerkingen, een houten vloer, Arte behang, chique gordijnen en inbouwverlichting het interieur te verrijken. Om het wooncomfort nog meer te bevorderen werd een domotica systeem geïnstalleerd. Hierdoor zijn alle slimme apparaten met één druk op de knop te bedienen. Bovendien wensten de bewoners gasten te ontvangen en daarom werd de garage omgebouwd tot ruim gastenverblijf. 

De badkamer als toonbeeld

Het toonbeeld van de prachtige villa is de badkamer. Dit komt onder andere door het gebruik van rijke materialen. Grote keramische platen werden tegen de wanden geplaatst en stelen de show. Bovendien werden ze doorgevoerd in de maatwerk wastafel, zodat een samenhangend geheel kon ontstaan. De tekening van de platen doet denken aan marmer en daarmee wordt voorzien in een exclusieve uitstraling. Ook de luxe kranen in brons kleuren, de handgemaakte verlichtingsarmaturen en het high-end meubilair dragen bij aan deze heerlijke sfeer.  

Meer informatie over RvdDG 

Het is niet vreemd dat de bewoners kozen voor een samenwerking met RvdDG. Het bedrijf staat namelijk bekend om het ontwerpen van duurzame en tijdloze woningen, die volledig aansluiten bij de leefwijze van de klant. Er wordt goed naar de wensen en eisen geluisterd om op deze manier een gedetailleerd ontwerp te maken. Bovendien wordt verder gekeken dan slechts de vierkante meters en materialen. RvdDG zal nadenken over het lichtplan, de routing, de zichtlijnen en de details. Zo weten zij keer op keer een unieke totaalbeleving te creëren.  

Editor: Media team

Datum: 16-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: RvdDG