Groot zwembad als paradijs in achtertuin 

BINDER

Tijdens het intekenen van jouw tuin zou je ook aan een groot zwembad moeten denken, want een zwembad verhoogt de vrijetijdswaarde van het perceel enorm. Een turbine-aangedreven tegenstroomsysteem van BINDER is de perfecte aanvulling. Het zorgt voor ideale omstandigheden voor duurzwemmen, wellnessoefeningen en gezellig spelen. De systemen zijn geschikt voor bijna ieder type zwembad en kunnen ook achteraf nog geïnstalleerd worden.  

Groot zwembad, tegenstroming, The Art of Living

Verhoging vastgoedwaarde 

Wie een tuin aan wil leggen, denkt meestal aan bloemen, bomen en struiken. Aan een groot zwembad wordt vaak niet gedacht, terwijl het voor de hele familie attractief is. Volgens een onderzoek van het internetportaal Immowelt verhoogt het zelfs de vastgoedwaarde met ongeveer 13 procent. De turbine-aangedreven tegenstroomsystemen van BINDER zijn een ideale aanvulling op een zwembad, want ze veranderen het zwembad met één druk op de knop in een fitness- en wellnessoase. Anders dan de traditionele systemen die door pompen aangedreven worden, genereren de BINDER-installaties stroming door turbines. Hierdoor ontstaat een brede en krachtige volumestroom, die de zwemmers gelijkmatig omgeeft. Ze hoeven niet constant hun evenwicht te bewaren, maar kunnen zich geheel op hun techniek concentreren.  

Zwemmen met tegenstroom 

Ook voor wellness, gezondheidsoefeningen tijdens de revalidatie of om te ontspannen na een hectische dag is de stroming door de turbines uitermate geschikt. BINDER biedt verschillende varianten van de tegenstroomsystemen aan. HydroStar is speciaal voor de inbouw in nieuwe zwembaden ontwikkeld. EasyStar is het retrofitsysteem voor het achteraf installeren in bestaande zwembaden en beschikt over dezelfde prestaties en functies als HydroStar, maar is compacter en wordt eenvoudig aan de zwembadrand van een groot zwembad vastgeschroefd. Zowel HydroStar als EasyStar kunnen door een hovenier erg eenvoudig geïnstalleerd worden: “De BINDER-installaties zijn vast gemonteerd”, vertelt Maximilian Holzhauen, eigenaar van GrünForm Achtermann GmbH/Gärtner von Eden uit Springe. “Met één tot twee medewerkers lukt mij dat probleemlos in een ochtend.”  

 

Editor: Media team

Datum: 22-06-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living

Fotografie: BINDER