Grote tegels voor een spraakmakend interieur

Douglas & Jones

Er is allang geen standaard meer als het gaat over tegelformaten. Toch is te zien dat de trend op dit moment neigt naar grote tegels en daar sluit de GIANT Tile van Douglas & Jones, in samenwerking met Studio Piet Boon, uitstekend bij aan. Ook al is deze serie alleen maar te verkrijgen in één formaat, je kunt er nog steeds alle kanten mee op en je kunt je creativiteit rustig zijn vrije loop laten gaan. We vertellen je in dit artikel dan ook graag meer over deze prachtige serie.

Voordelen van grote tegels

Een groot tegelformaat kan een geweldige mogelijkheid zijn om een strak en modern interieur te creëren. Kies je in de badkamer bijvoorbeeld voor een grote wandtegels in een donkergrijze kleur dan krijgt de ruimte al snel een robuuste uitstraling, maar wanneer je voor een zachte tint kiest creëer je al snel een gevoel van sereniteit. Daarnaast zijn grote vloer- en wandtegels ook geschikt wanneer je wil dat het materiaal spreekt. Dat komt doordat in een grote tegel de tekening beter tot zijn recht komt. Het is een prachtige vorm van expressiviteit. Een ander voordeel van grote tegels is dat ze bevorderlijk zijn voor de ruimtelijkheid.

Wandtegels, Vloertegels, Douglas & Jones, The Art Of Living

GIANT Tile

De Giant Tile is een tegelserie in bijzonder genereus formaat. De vloer- en wandtegel geeft iedere ruimte een elegant eindresultaat. Dit doet hij niet alleen door het grote tegelformaat, maar ook door zijn indrukwekkende dikte. De tegels zijn namelijk slechts 6 millimeter dik en dus ultradun. Waardoor ze geschikt zijn om tegen de muur te plaatsen. Daarnaast doet deze dikte niet onder aan de kwaliteit, de tegels zijn zo sterk als steen.

Meer over Douglas & Jones

De GIANT Tile serie is onderdeel van de collectie die Douglas & Jones samen met Studio Piet Boon wist te ontwikkelen. Deze collectie is het resultaat van het kenmerkende creatieve handschrift van Piet Boon en de kennis van Douglas & Jones. Het ingetogen kleurenpalet, het duurzame materiaal en de functionaliteit zorgen ervoor dat deze tegels een waardevolle toevoeging zijn voor ieder interieur. Je kunt er dan ook vanuit gaan dat het hoogwaardige producten zijn met een lange levensduur.

Editor: Media team

Datum: 25-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Douglas & Jones