Group Ceyssens

  • Group Ceyssens
  • Industrieterrein De Schacht
  • Mijnwerkerslaan 35
  • 3550 Heusden-Zolder, België
  • Contact:
  • Tel.: +32 11 57 01 00
  • E-mail: info@groupceyssens.com
  •  

Minimalistisch raamsysteem | Group Ceyssens

Op steenworp afstand van de meanderende Maas ligt een prachtige woning met minimalistisch design. Deze bijna volledig uit schoonbeton vervaardigde villa is ontworpen door Dreessen Willemse Architecten. De realisatie was een klus van formaat. De bewoners vroegen om maximale transparantie met drievoudig en zonwerend veiligheidsglas. Daarbij wilde ze zo weinig mogelijk profielen in het zicht van binnenuit en van buitenaf. Group Ceyssens leverde een minimalistisch raamsysteem wat volledig geïntegreerd is in deze woning met zichtbeton constructie. De grote schuiframen zijn gemotoriseerd te bedienen.

Uitdaging

Group Ceyssens gaat geen uitdaging uit de weg. Dit project toont dan ook aan dat aluminium schrijnwerk en glas meer is dan alleen maar een opvulling van de openingen in een gebouw van beton, met de accenten van de houten gevelbekleding. Het hele project moest tijdens het voortraject onder de aandacht gebracht worden. Van een onderwatervenster in het zwembad tot het minimalistische raamsysteem.

Group Ceyssens

Gemotoriseerd

Group Ceyssens is al meer dan 55 jaar toonaangevend in de glasindustrie. Wat in 1965 begon als eenmanszaak groeide uit tot een bloeiend onafhankelijk familiebedrijf. Voor dit project leverde zij een minimalistisch raamsysteem waarvan de grote schuiframen gemotoriseerd zijn te bedienen. Dankzij deze grote ramen is er veel lichtinval in de woning en voelt het ruimtelijker aan.

Group Ceyssens

Minimalistisch raamsysteem

Het minimalistische raamsysteem is een bijna profielloos systeem waardoor het maximale aan licht van buitenaf naar binnen komt. Hierdoor wordt er transparantie gecreeërd. Daarnaast geeft het een gevoel van openheid in de woning. Het glas reflecteert de omliggende natuur, waardoor de villa nog meer in het landschap opgaat. Ook wordt hiermee de privacy van de bewoners gewaarborgd.

Werkwijze

Bij Group Ceyssens streven ze naar profielloze toepassingen en kwaliteitswerk. Naast het high-end minimalistisch schuifraamsysteem, leveren ze ook interieur- en exterieurglas, verwarmd- en brandwerend glas. Hun troef is de klant één aanspreekpunt aanbieden in een flexibele organisatie met alles in eigen huis zoals: Engineering, productie, montage en na-service dienst.

 

Tekst: Floor Paridaans
Fotografie: Hugo Thomassen

____

___

Meer projecten bekijken van Group Ceyssens?