Haal meer uit je inrichting en maak een lichtplan

Hoogspoor

De juiste verlichting heeft vaak veel toegevoegde waarde voor het interieur. Verlichting is naast enorm functioneel ook een échte sfeerbepaler. Het is daarom belangrijk goed na te denken over hoe en waarmee je jouw woning wil verlichten. Een lichtplan zou je hier bij kunnen helpen, het zorgt ervoor dat je optimaal gebruik kunt maken van de verlichting en de ruimtes. In een lichtplan wordt de opzet uitgewerkt van de verlichtingsmogelijkheden in jouw huis. Ideeën worden zo tot leven gewekt en je ziet meteen hoe jouw plannen van invloed zijn op de rest van het interieur. 

Lichtplan, verlichting, Hoogspoor

Een lichtplan maken 

Zo’n lichtplan maken kan lastig zijn, waar moet je allemaal op letten en wat past het beste bij jouw woning? Om je hierbij te kunnen helpen zou je een expert zoals Hoogspoor in kunnen schakelen. Zij kunnen jou, in hoeverre jouw wens reikt, helpen bij het oriënteren, uitwerken en implementeren van een lichtplan. Aan de hand van jouw wensen creëren zij als het ware een menukaart met alle verschillende verlichtingsmogelijkheden. Geheel afhankelijk van jouw lichtvraagstuk kun je hier een keuze uit maken. 

Lichtplan, verlichting, Hoogspoor

Meer dan alleen mooi 

Hoogspoor gelooft dan ook dat licht iets magisch en onmisbaar is in iedere woning en weten daarom dat een lichtplan veel verder gaat dan het ophangen van een mooie lamp. Ze kijken eerst naar de ruimte en hoe je deze wil gaan gebruiken. Vervolgens gaan ze met jou op onderzoek uit om te ontdekken welke soorten licht de sfeer in de ruimte bepalen. Hierbij zorgt Hoogspoor voor een balans in vormen en kleuren om zo de juiste lampen te kiezen en de juiste hoeken te belichten.  

Lichtplan, verlichting, Hoogspoor

Bezoek de showrooms 

Om je een beeld te geven van wat Hoogspoor doet, zou je een van de showrooms kunnen bezoeken. Hier laten zij je licht beleven en ontdek je meteen met welke creatieve oplossingen het bedrijf weet te komen. Hierin zijn zij erg uniek.  

Editor: Media team

Datum: 20-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Hoogspoor