haard als roomdivider, haard, boley, The Art of Living

  • Boley Exclusieve Openhaarden
  • Marconiweg 1
  • 5466 AS Veghel

Haard als roomdivider | Boley 

Op een zeer bijzondere plek in Belgisch Limburg prijkt sinds ruim een jaar een werkelijk schitterende nieuwgebouwde villa. Het ontwerp van het riante bouwwerk, dat ruim 700 m2 telt, staat op naam van Peter Claassens van N-Architecten. In samenspraak met de bewoners, een vriendelijk echtpaar, bedacht de architect een zeer ingenieus gebouw dat volledig op de toekomst is voorbereid en het concept ‘hedendaagse architectuur’ een nieuwe betekenis geeft. Vooral de haard als roomdivider van Boley is een echte eyecatcher. Deze kachel maakt onderdeel uit van de kastenwand en zorgt ervoor dat de living een semi-open verbinding heeft met de keuken.

haard als roomdivider, haard, boley, The Art of Living

Luxueuze kastenwand

De keuken, bestaande uit een vierkant eiland vervaardigd uit het hoogwaardige materiaal HI-MACS, wordt omsloten door een prachtige houtfineer kastenwand. In de kast zitten verschillende functies weggewerkt, zoals een koffiehoek en een onzichtbare deur die leidt naar een riante bijkeuken. De keuken staat in open verbinding met een eetkamer en een living met sfeervol ingerichte zithoek. Eyecatcher in deze ruimte is een luxueuze kastenwand met doorkijkhaard van glas en blauwstaal. Door de slimme positie is er vanuit alle leefruimtes zicht op de haard, waaronder vanuit de tv-kamer die achter de haard is gecreëerd. De haard als roomdivider zorgt ervoor dat de ruimte openblijft omdat je erdoorheen kan kijken, maar biedt ook een subtiele afscheiding voor een knusse setting binnen een grote living. Materialen zoals houtfineer voor de kasten en een parketvloer zorgen daarbij voor warmte, waardoor er een hele prettige woonsfeer is ontstaan.  

haard als roomdivider, haard, boley, The Art of Living

Meer over Boley 

Boley is een expert op het gebied van het ontwerpen en produceren van exclusieve haarden. De haarden zijn naast een bron van warmt ook echte designobjecten. Zo worden ze op maat gemaakt waardoor er voor ieder interieur een passende haard is! En ook niet onbelangrijk, is dat de haarden energie-neutraal zijn! Een haard als roomdivider plaatsen is een specialiteit van Boley. 

 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Jaro van Meerten

___

___

Wil je meer projecten van Boley bekijken?