Haarden


Artikelen

Meer over Haarden

Sfeermaker in huis

Een mooi vlammenspel, een knisperend vuur en het gevoel van warmte. Design haarden, naast een sfeermaker ook een supermooie aanvulling in je interieur. Wil jij extra sfeer creëren in jouw huis, dan is een haard de perfecte uitkomst!

Je huis is al helemaal voorzien van mooie meubels maar je mist nog een stukje sfeer. Het plaatsen van een open haard of kachel zorgt voor deze extra gezelligheid en daarnaast ook voor warmte. Het primaire doel van een haard is natuurlijk om het huis in de koude winterdagen wat op te warmen. Niks is fijner dan gezellig ’s avonds met je familie of vrienden de bank op duiken met het geluid van fikkende vlammen. Het creëert natuurlijk een gezellige sfeer maar zorg ook voor een ontspannen gevoel. Even helemaal tot rust komen in een warm huis na een lange dag werken. Pak er een wijntje bij en een spannend boek en kom even helemaal tot jezelf, dat wil je toch!

Naast de sfeer en de warmte van een efficiënte haard, heeft het ook voordelen voor de energiebesparing. Kies je ervoor om regelmatig de haard aan te zetten dan verbruik je een stuk minder energie. De hoogte van de energiebesparing hangt natuurlijk af van het type haard of type kachel. Ook op deze markt is het aanbod erg gegroeid en weet je misschien niet waar je moet beginnen.

Maak je de keuze uit één van de bio-ethanol haarden, dan kies je voor veiligheid en vuur dat erg eenvoudig ontstaat. Wil je de haard aansteken dan vul je de brandkamer met bio-ethanol en steek je hem aan met een verlengde aansteker of lange lucifer. Het zal zo’n 10 minuten duren voordat het vlammenspel op gang komt en daarna kan je de hele avond optimaal gaan genieten!

Naast bio-ethanol haarden zijn er nog heel veel andere mogelijkheden. Denk bijvoorbeeld aan houthaarden, elektrische haarden en gashaarden. Onderzoek wat jou het fijnste lijkt en wat het mooiste aansluit in jouw interieur!

Zie jij het ook al voor je? De winterperiode breekt aan, je bent klaar met werken en belt je man op met de vraag of hij de haard alvast aan kan zetten. Je komt thuis en voelt de heerlijke warmte al. Je eet samen wat, trekt je pyjama aan, zet een kop warme chocomelk en duikt samen de bank op. Ondertussen geniet je van het ontspannen gevoel en de knetterende vlammen. Nu kan je helemaal warm en uitgerust naar bed om de volgende dag weer optimaal te beginnen.