• RAW Stones
  • Vergelt 2
  • 5991 PK Baarlo

Handwerk vloer: one of a kind | RAW Stones 

Materiaalkeuze zegt heel veel over de afwerking van een woning. Een beetje kenner herkent meteen vak-, maat- en handwerk. Een vloerenspecialist die alle vloeren met de hand maakt is RAW Stones. En exact dát maakt het merk herkenbaar en extra begeerlijk.   De ambachtelijke wijze waarop zij hun producten vervaardigen, is een zeer bewuste keuze geweest. RAW Stones onderschrijft het belang van een product de aandacht geven die het verdient, maar belangrijker, de vloeren mogen nooit een wat ‘klinische’ en vooral ‘koude’ uitstraling krijgen.  Met een vloer van RAW Stones haal je thuis in je huis. 

Ambachtelijk proces 

Bij deze vloerenspecialist werken ze met flink wat verschillende grondstoffen in hun producten, waarbij een formule nooit de vaste standaard is. Ofwel, zij brengen het product uiteindelijk middels handwerk op de juiste kleur totdat zij tevreden zijn over het eindresultaat. In hun inspiratiecenter tonen ze juist die verschillen, laten ze zien wat de verschillen kunnen zijn tussen oudere vloeren en recentere vloeren, wat kleuren onderling met elkaar doen en waardoor de vloeren een ‘one of a kind’ zijn door perfecte imperfecties.  

Meer over RAW Stones

RAW Stones is ontstaan uit een zoektocht om authentieke en unieke karakteristieke vloeren aan te kunnen bieden. Binnen het bedrijf is hier een uniek productieproces voor ontwikkeld, zodat je een natuurlijke vloer heel gemakkelijk thuis kunt realiseren. De uitstraling van originele natuurlijke stenen wordt gecombineerd met de voordelen van een moderne vloer. Zo is de vloerdikte 8 tot 10 mm, wat het mogelijk maakt om vloerverwarming onder de vloer te leggen. De combinatie van het gewicht en dikte van de stenen zorgt ervoor dat het product uitstekend warmte geleid. 

Tekst: Marlou Peters – Overkamp
Fotografie: Rust & Tiek

____

____

Meer projecten van RAW Stones bekijken?