Harmonieus interieur meer toepassingen van leer

Alphenberg

Voor dit kleinschalige nieuwbouwproject hadden de bewoners de keuze uit drie verschillende typen vrijstaande woningen. De indeling van de woning zou al vaststaan, maar de woning zou verder casco opgeleverd worden. Dit gaf de bewoners mogelijkheden en daarom besloten ze met een interieurdesigner aan de slag te gaan om zo het interieur van hun dromen te verwezenlijken. Door deze samenwerking werd de keukenindeling gerealiseerd en werd een spannende doorkijkhaard van leer realiteit. Het resultaat is een harmonieus, warm interieur met een vleugje elegantie.

Centrale roomdivider

Aan de linkerzijde van de woning vind je de gezellige living. Gezellig omdat een doorkijkhaard de ruimte op subtiele wijze scheidt van de andere leefruimtes. De haard fungeert dan ook als centrale roomdivider. Het behang op de haardombouw heeft een gouden bedrading op een warme grijze ondergrond. Deze kleuren zorgen ervoor dat de roomdivider een chique uitstraling krijgt die past bij andere elementen binnen het interieur. Het lange haardplateau werd uitgevoerd in prachtig leer. Hetzelfde leer vind je ook weer terug op de kastdeuren van de verder in olijfhout uitgevoerde woonkamerkast. Door een rijke combinatie van verschillende materialen werd een spraakmakend interieur gecreëerd.

Over Alphenberg

Leer heeft een stoere uitstraling, maar kan tegelijkertijd ook erg exclusief en elegant ogen. Dat is precies de uitstraling die nodig was om deze inrichting tot een succes te maken. Dit lederen haardplateau werd gerealiseerd door Alphenberg. Alphenberg is een bedrijf dat de eindeloze mogelijkheden met leer graag benadrukt. Zij realiseren dan ook de meest uiteenlopende projecten van leer. Denk aan een trap met lederen bekleding, een lederen vloer of zelfs een lederen keukenblad. Zij weten het materiaal op bijzondere wijze te bewerken en daardoor ontstaan de meest interessante projecten van leer.

 

Editor: Celine Jacobs

Datum: 25-07-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten