Hart voor steen, Trivium, keramiek, natuursteen, genieten

  • Trivium Ceramics B.V.
    Rotterdamseweg 400-C
    2629 HH Delft

Hart voor steen | Trivium

Niets nieuws onder de zon: wij zijn een drukbezet volkje met een volle agenda! Werken, zorgen voor onze kinderen, sporten, vakantie vieren en afspreken met vrienden en familie. Maar zodra de zon zich laat zien, willen we heel graag in de tuin of op het terras zitten. Dit maken we bij Trivium mogelijk!

Harde materialen

Trivium is importeur & leverancier van hoogwaardige, onderhoudsvrije, harde materialen voor de buitenruimte zoals keramiek, natuursteen, beton, grind en straatbaksteen. Niels in ’t Veen is directeur-eigenaar van Trivium: “Als we buiten zitten, willen we genieten in een omgeving die gemakkelijk te onderhouden is want voor je het weet is de zomer weer voorbij. Ons motto bij alles wat we doen is zowel onze klant als leverancier behandelen als partner: 1+1 = 3.”

Geselecteerde partners

De materialen van Trivium zijn exclusief verkrijgbaar bij geselecteerde partners. Deze hoveniers, tuinontwerper en -architecten, zijn actief in het hogere segment. Niels: “Wij leveren onze materialen rechtstreeks vanaf de bron; de groeve of de fabriek. Alle agentschappen, tussen- en groothandelaren zijn in dit traject weggehaald. Daarmee kunnen we scherpe tarieven rekenen en brengen we de kennis over steen en productie rechtstreeks van de leverancier naar degenen die met de materialen werken.’’

Hart voor steen, Trivium, keramiek, natuursteen, genieten

Jansen hoveniers, Sint Willebrord.

Onze kracht

‘’Wij van Trivium zijn namelijk van mening dat de vakmensen die met hun knieën in de klei zitten, álles moet weten over het product dat ze leggen. Daarom nemen we hoveniers en tuinarchitecten regelmatig mee naar onze leveranciers. In deze rechtstreekse kennisoverdracht, schuilt onze kracht.”

Ware pioniers

“Met onze leveranciers bouwen we eveneens een partnership op”, legt Niels uit. “We hebben een wereldwijd netwerk van producenten. Van Brazilië tot Egypte, van Vietnam tot België en Italië. Alle exclusieve ‘harde’ materialen voor de buitenruimte zijn bij Trivium verkrijgbaar zolang ze maar van steen zijn. Wij waren het eerste bedrijf dat keramische tegels met een dikte van 2 cm importeerde. Ware pioniers in de breedste zin van het woord. Ons jonge, compact team heeft veel energie en kan snel schakelen. Zodra wij een innovatie of potentie zien in de markt, anticiperen we hier meteen op.”

Hart voor steen, Trivium, keramiek, natuursteen, genieten

Vosselman buiten, Mijdrecht.

Emperor® Ceramics

Niels: “Met leveranciers ontwikkelen we nieuwe producten zoals ons eigen assortiment keramiek: Emperor® Ceramics. Dat betekent dat we tegels hebben die niemand anders ter wereld heeft. Zo kunnen we de hoveniers en architecten die wij bedienen, een collectie aanbieden die niet op iedere hoek van de straat te koop is, waarmee ze zich kunnen onderscheiden. We voorzien hiermee duidelijk in een behoefte.”

Energie

“Waar de liefde voor steen en mijn werk vandaan komt? Niels hoeft niet lang na te denken: “Voordat ik voor mezelf begon, heb ik veel gehandeld. Grote partijen met veel volume waarbij het altijd eerst over de prijs ging. Nu ik met professionals werk, praten we eerst over de kleur, de sfeer, de afmetingen en de afwerking. Aan het einde van het gesprek volgt pas de vraag wat het gaat kosten. Samen mooie dingen maken, 1+1=3 partnership, dat is de manier van werken die mij heel veel energie geeft.”

 

Tekst: Cai Vosbeek

___

Meer projecten zien van Trivium?