Hedendaags interieur met luxe wandbekleding

Alphenberg

Dat over de inrichting van deze woning zorgvuldig werd nagedacht is, wanneer je de woning binnenstapt, aan alles af te lezen. Ron Stappenbelt was dan ook de verantwoordelijke voor het interieurontwerp en wist als een kameleon met de wensen van zijn opdrachtgevers mee te bewegen. Hij nam het complete ontwerp voor zijn rekening; de indeling, materiaalkeuze, maatvoering, kleuren en het lichtplan. Hierdoor ontstond een hedendaags interieur met een luxe touch. Deze touch werd realiteit door het gebruik van exclusieve materialen, zoals de lederen wandbekleding van Alphenberg.

Wandbekleding, houten vloer, Alphenberg

In elkaar overlopen

Op de benedenverdieping lopen de verschillende leefruimtes op bijzondere wijze in elkaar over. Dit komt door het duidelijke kleurenpalet en de tussendeuren die volledig van glas zijn. Ze lopen tot aan het plafond door zodat mooie zichtlijnen van binnen naar buiten kunnen ontstaan. Daarnaast werd gekozen voor een brede licht eikenhouten vloer die van de hal tot aan de woonkamer en keuken doorloopt. Maar ook andere materialen komen consistent terug in het waanzinnige interieur. Zoals bijvoorbeeld staal en zachte stoffen, maar ook de lederen wandbekleding zien we terug in verschillende ruimtes.

Luxe wandbekleding

De muur de van de hal die overgaat in de woonkeuken en living werd bekleed met een mooie tactiele koeienhuid. Er werd gekozen voor wandbekleding van Alphenberg in een donkergroene kleur, met een duidelijk patroon. Op deze manier wordt er wat kleur aan de inrichting toegevoegd zonder dat het overheerst. Doordat de bewoners samenwerkten met de interieurontwerper en de specialisten van Alphenberg durfden zij uit hun comfortzone te stappen. Hierdoor wordt het interieur nét wat spannender en gewaagder. Toch bleef het geheel evenwichtig en spraakmakend.

Wandbekleding, houten vloer, Alphenberg

Meer over Alphenberg

Alphenberg heeft een erg exclusief assortiment op het gebied van leer. Lederen vloeren, trappen, keukens en tapijten; je kunt het zo gek niet bedenken of Alphenberg heeft het in huis. Hiermee weten zij keer op keer bijzondere projecten te realiseren. Hun lederen toepassingen hebben een stoere uitstraling maar stralen ook luxe en elegantie uit. Kortom, je kunt er alle kanten mee op!

Editor: Celine Jacobs

Datum: 08-08-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten