Nieuwbouwvilla_N-architecten_Slider4
Nieuwbouwvilla_N-architecten_Slider5
Nieuwbouwvilla_N-architecten_Slider1
Nieuwbouwvilla_N-architecten_Slider2
Nieuwbouwvilla_N-architecten_Slider3
previous arrow
next arrow

Koop nu het hardcover boek!

Hedendaagse nieuwbouwvilla | N-Architecten

Op een zeer bijzondere plek in Belgisch Limburg prijkt een werkelijk schitterende nieuwbouwvilla. Met het ontwerp van het ruim 700 m2 tellende bouwwerk geeft N-Architecten het concept ‘hedendaagse architectuur’ een nieuwe betekenis. De hoogwaardige en eigentijdse materialisatie vormt een prachtig contrast met de bosrijke omgeving en overwegend groene tuin, hetgeen een betoverend totaalplaatje oplevert. Het ruimtelijke gevoel van de villa is versterkt door de keuze voor strakke lijnen, hoge plafonds en een open plattegrond. Een logische routing zorgt voor verbinding tussen alle vertrekken. Het dynamische ontwerp maakt dat je vanuit iedere hoek getrakteerd wordt op een nieuw, bijzonder zicht.

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

Perfect gesneden maatpak

Voor het interieurontwerp werkte N-Architecten samen met Chris Pachen Interieurarchitecten. Er is een enorm hoog afwerkingsniveau neergezet, waarbij vrijwel alles op maat is gemaakt: van de kasten, vaste meubelstukken, de houten trap die in een soort ‘koker’ is vormgegeven tot aan de plafondhoge deuren. Zo sluit de vrij compacte keuken qua vorm, uitstraling en functionaliteit perfect aan bij het leven van de bewoners. De keuken staat in open verbinding met een eetkamer en een sfeervol ingerichte living. Eyecatcher in deze laatste ruimte is een luxueuze kastenwand met doorkijkhaard van glas en blauwstaal.

Interieurarchitect: Chris Pachen interieurarchitecten

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

Sterke eenheid

De eerste verdieping van de nieuwbouwvilla bestaat onder andere uit een grote vergaderruimte, die met een eigen trap bereikbaar is. Het vertrek is van alle gemakken voorzien, zoals een maatwerkkastenwand waarin tevens een wasmeubel is verborgen. Zakelijk en privé kunnen hierdoor perfect van elkaar afgescheiden worden. Op dezelfde etage is een riante mainsuite gelegen, die met veel stijl en oog voor detail is gerealiseerd. De royale badkamer bestaat uit een grote inloopdouche, twee tegenover elkaar gelegen wastafels en een aparte kapperswastafel. De ruimte gaat op natuurlijke wijze over in een ultraluxe inloopkast en een slaapruimte met eveneens een zeer hoogwaardige uitstraling. Het repeterende karakter van de materialisatie en de vormgeving creëert een sterke eenheid, waardoor alles op elkaar aansluit.

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

Binnenzwembad: TVS Fiber. Akoestische plafonds: OWA Benelux B.V.

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

Multifunctionele zwembadruimte

Op het spanningsveld tussen binnen en buiten bevindt zich een riant zwembad. Bijzonder is dat het zwembad bewust bij de leefruimtes is geplaatst, waardoor het deel uitmaakt van het interieur. Het zwembad wordt aan de tuinzijde omsloten door enorme glaspartijen die gedeeltelijk opengezet kunnen worden. Bij warme temperaturen kan zo het idee van een buitenbad worden gewekt. Daarnaast maakt een oprolbaar scherm de zwembadruimte ook geschikt als thuisbioscoop. Multifunctioneel dus! Bijzonder is ook de unieke autolift, waardoor de bewoners vanuit de leefruimtes zicht hebben op één van de schitterende exemplaren. Daarnaast zijn in de woning verregaande technische realisaties en innovaties toegepast, op het gebied van domotica, beveiliging, licht en duurzame energiesystemen. Ook is de villa uitgerust met veiligheidsdeuren en een lift, waardoor de bewoners in de toekomst van de woning kunnen blijven genieten.

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

nieuwbouwvilla, n-architecten, the art of living

Architect: N-Architecten

Parkachtige tuin

Om de verbluffende nieuwbouwvilla ligt een parkachtige tuin. Aan de voorzijde zorgt een entreegebouw in stijl van de woning voor bescherming en beschutting. Direct daarachter begint een harmonieus samenspel van bestrating en beplanting, dat langzaam overgaat in een glooiend landschap. De strakke architectuur vertaalt zich in de achtertuin in de vorm van verschillende terrassen, vanwaar de bewoners de gehele dag kunnen genieten van unieke zichten.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor hardcover boek nr.4 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Wil je meer zien van N-Architecten?