Hederaschutting en stappelblokken voor een mooie tuin! 

Heb jij ook een mooie oppervlakte in je tuin, maar laat je deze ruimte eigenlijk onbenut? Dan kunnen we je vertellen dat je op het juiste artikel hebt geklikt. In dit blogartikel geven we je namelijk een aantal handige tips mee die ervoor kunnen zorgen dat jouw tuin binnen een handomdraai van saai naar iets geweldigs gaat. Lees onze tips aandachtig en wie weet kan jij deze zomer nog genieten van een prachtige tuin. 

Creëer een levende schutting

Wanneer je in de tuinen van je eigen omgeving kijkt zie je meestal dat de schutting van hout is gemaakt. Natuurlijk kan het zo zijn dat je een houten schutting mooi vindt, maar wij kunnen je vertellen dat er zo veel meer mogelijk is met de schutting in je tuin. Door bijvoorbeeld een Hedera schutting te plaatsen creëer je leven in de tuin. Door een groene tuinafscheiding te creëeren is het mogelijk om je tuin om te toveren tot een waar stukje natuur. Jij wilt toch ook het liefst genieten in een omgeving die rust uitstraalt in plaats van saaie houten planken?  

Daarnaast komt hier nog bij dat een levende schutting uitstekende privacy creëert voor de buren en andere gluurders. De schuttingen zijn in de meeste gevallen dichtbegroeid en het is dus vrijwel onmogelijk om hier doorheen te kijken. 

Maak gebruik van mooie groene planten

Aanvullend op de tip van hierboven raden we je ook aan om gebruik te maken van planten in je tuin. Wanneer je voor goede planten kiest kan dit een zeer aangename sfeer creëren en daarnaast hoef je helemaal niet veel tijd kwijt te zijn aan het verwijderen van onkruid of bijvoorbeeld het snoeien van de planten. Wanneer je het moeilijk vindt om mooie planten voor in de tuin te kiezen kan je altijd raad vragen aan een tuinarchitect bij je in de buurt. Zij weten in de meeste gevallen precies hoe ze een tuin kunnen indelen.  

Plant geweldige bomen

Oké, we moeten toegeven dat dit niet voor iedere tuin geschikt is, maar wanneer je de mogelijkheid hebt raden we je zeker om aan om bomen te planten. Bomen zijn de ware blikvanger van je tuin en zorgen voor extra leven in de tuin. Vogels komen namelijk op bomen af en zeg nou zelf hoe heerlijk is het om wakker te worden terwijl je de vogels hoort fluiten? Wij zouden het wel weten hoor.  

 Daarnaast komt hier nog eens bij dat ook bomen voor veel privacy zorgen, vooral wanneer deze helemaal volgroeid zijn. Tip: houdt rekening met de wensen van de buren, want het kan natuurlijk altijd zo zijn dat zij niet zitten te wachten op een metershoge boom die ver over de schutting heen groeit en allerlei bladeren achterlaat in de tuin van je buren. 

Leg een mooi pad aan

Een mooi (verhard) pad is volgens ons eigenlijk onmisbaar in iedere tuin. Het geeft vorm aan je tuin en daarnaast kan je gemakkelijk van de ene kant naar de andere kant. Je hoeft trouwens niet persé voor een pad van stenen te kiezen, in de meeste gevallen voldoet een pad van grind of schors ook zeker en dit kan dan ook weer bijdragen aan de natuurlijke look van je tuin. Wil je toch een stenen pad aanleggen? Dan raden we je eens aan om te kijken naar stapelblokken. Stapelblokken zijn makkelijk in gebruik en zijn verkrijgbaar in allerlei soorten en maten. 

Wissel eens af

Bloemen en planten zijn gemakkelijk af te wisselen. Kies bijvoorbeeld het ene jaar voor felle kleuren en het andere jaar voor wat meer ingetogen kleuren. Door dit te doen kan je zelf bepalen wat je fijner vindt en dus kan je hier in het vervolg weer voor gaan.  

Wij hopen in ieder geval dat je wat hebt gehad aan onze tips en dat ook jouw tuin deze zomer nog omgetoverd wordt tot iets speciaals. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.