Heerlijk balkon dat van alle gemakken is voorzien

Sparq Tuinen

Hoog boven het bruisende centrum van Eindhoven kunnen de bewoners van dit schitterende appartement heerlijk buiten zitten. Dit zou je wellicht niet verwachten, want het balkon is slechts twintig vierkante meter groot. Om een fijne buitenruimte te creëren werd het balkon op functionele wijze ingericht. De bewoners deden beroep op Sparq Tuinen. Dit bedrijf wist al veel waanzinnige tuinontwerpen te realiseren en volledig naar eigen hand te zetten. Dat Sparq Tuinen geen uitdaging uit de weg gaat bleek toen ze inrichting van dit balkon ontwierpen. De buitenruimte is een heerlijke plek geworden, waar de bewoners veel tijd doorbrengen.  

Balkon, tuinontwerp, Sparq Tuinen, The Art Of Living

Een loungeset op maat 

Het eerste dat opvalt wanneer je dit mooie balkon betreedt is de heerlijke loungeset, die uitnodigt erop neer te ploffen. De set is volledig op maat gemaakt, net als de bar. De lounge bestaat uit verschillende zitelementen, waarvan sommige geen rugleuning hebben. Hier is bewust voor gekozen, zodat de zichtlijnen op de stad aanwezig blijven. Een doelbewust mooi lijnenspel blijkt ook uit de grote keramische tegels die in de vlonder zijn opgenomen en doorlopen in de bar. Het werd een fantastisch harmonieus geheel.  

Balkon, tuinontwerp, Sparq Tuinen, The Art Of Living

Inspelen op de elementen 

Ook werd in het ontwerp gespeeld met de vier elementen. Het balkon bevindt zich natuurlijk hoog in de lucht, maar door plantenbakken met mooie siergrassen en geurende lavendel te plaatsen werd ook ingespeeld op het element aarde. Daarnaast loopt water op een speelse manier over de rand van de tafel in een verborgen reservoir en is in de bar een vuurelement opgenomen. Dit maakt dat de bewoners nog meer van de skyline genieten.  

Balkon, tuinontwerp, Sparq Tuinen, The Art Of Living

Jaardoor genieten 

Om jaardoor van deze luxe buitenruimte te blijven genieten werd in het verlaagde plafond een heater geïnstalleerd. De heater biedt een heerlijke comfortwarmte en maakt het nog aantrekkelijker om buiten te zitten, net als de ingebouwde verlichting. Verschillende spots zijn naar wens te dimmen waardoor de gewenste setting altijd binnen handbereik is. Het is werkelijk een prachtplaatje geworden.  

Editor: Media Team

Datum: 16-11-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Sparq Tuinen