Heerlijk wonen omringd door natuur, historie en luxueuze architectuur 

Graziosi-Progretti

Zodra je jouw droom met het architectenbureau van Nina Graziosi bespreekt, zal je meegenomen worden op een avontuurlijke reis vol creativiteit. Nina ontwerpt vanuit haar intuïtie, maar wie denkt dat dit enkel op gevoel gaat of een soort gok is, heeft het mis. “Alle ingrediënten van de cocktail worden overzien, waardoor het duidelijk wordt welke richting het ontwerp op moet”, vertelt Nina. Dit moderne appartement wordt omringd door een prachtig landschap, waarbij Nina een unieke synergie heeft weten te creëren tussen binnen en buiten. 


Woonkamer

Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti

Alle leveranciers van de woonkamer

Leverancier raamdecoratie

De Lange en Reek Woninginrichters

Aannemer

Vink en Roos

Interieurarchitect

Graziosi Progetti

Een interieur dat aansluit bij de omgeving 
Graziosi-Progetti is een architectenbureau dat niet alleen kijkt naar esthetiek. “Een goed interieurontwerp heeft een onwaarschijnlijk grote impact op iedereen.” Opdrachtgevers komen uit zowel de particuliere als de zakelijke sector. Nina neemt in haar ontwerp de uitgangspunten uit het leven van de opdrachtgevers mee, waarin emotie en diepgang terugkomen. “Een mooi proces van luisteren en observeren. Er moet een klik zijn om het maximale eruit te halen en te streven naar een krachtig eindresultaat waarbij de bewoners echt verliefd worden op hun woning.” De opdrachtgevers klopten voor hun eerdere woning al bij Nina aan om te verbouwen, totdat deze unieke plek midden in de natuur op hun pad kwam. Van verbouwen is het uiteindelijk niet gekomen; we wisten zij direct: “Nina moet mee naar dit nieuwe project!” Opnieuw gingen ze aan de tekentafel zitten, hierbij schoof ook architect Felicia Hompus aan. Er was sprake van een blanco blad, doordat het nieuwbouwproject nog niet afgebouwd was, kon Nina al in dit vroege stadium meedenken over het ontwerp en de ruimtebeleving. Dit heeft tot een waanzinnige indeling geleid, waardoor het appartement als een warme deken zijn bewoners omarmt. De gehele gangzone is opgeheven waardoor er diepte in de woning is ontstaan. De grote leefruimte heeft een fabelachtig uitzicht op het parkachtige landgoed en het water 


Keuken

Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti

Alle leveranciers van de keuken

Kozijnloze binnendeuren

Xinnix Door Systems

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V

Slaapkamer

Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti

Alle leveranciers van de slaapkamer

Raamdecoratie

Zonnelux raamdecoratie

SJARTEC BADKAMERS | WELLNESS | TEGELS

SJARTEC BADKAMERS | WELLNESS | TEGELS
Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti
Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti

Fenomenaal uitzicht 
Vanuit de woonkamer hebben de bewoners dankzij de kamerhoge ramen het allermooiste uitzicht op het waterrijke landschap. Via de schuifdeuren kunnen zij genieten van hun buitenruimte. De wanden van de keuken zijn tijdens de bouw van het appartement naar achteren geplaatst, zodat er een relatie is ontstaan met het zitgedeelte zonder in te boeten aan ruimte. De spiegel verwerkt in de achterwand zorgt voor een maximale ruimtebeleving. De achterwand met inbouwapparatuur kan in zijn geheel afgesloten worden dankzij plafondhoge inschuifdeuren. Hiermee creëer je in een handomdraai een serene sfeer. De keuken staat tevens in verbinding met de eetkamer, mede dankzij de afzeliahouten wand, die vanuit de keuken doorloopt in de taatsdeuren van de eetkamer. De combinatie van het afzeliahout en het zwarte kookeiland oogt elegant en krachtig tegelijk. Het is de combinatie van deze zorgvuldig uitgekozen kleuren en materialen die de ruimtes doet laten leven.  “Nina gaat niet over één nacht ijs en kijkt of een keuze nóg verfijnder kan”, aldus de bewoner. “Dankzij de trip naar Milaan heb ik leren kijken naar architectuur en interieur. Nina liet mij hier alles zien en beleven waardoor de vele keuzes die gemaakt moesten worden tot op de dag van vandaag goed aanvoelen.” 


Eetkamer

Architectuur, interieurontwerp, Graziosi-Progretti

Alle leveranciers van de eetkamer

Interieurbouw

The Set Company

Raamdecoratie

Zonnelux raamdecoratie

Luxueus palet aan kleuren en materialen 
Gedurende het ontwerpproces ziet Nina toe op hoe de verschillende ruimtes bewoond en beleefd zullen worden: “De kinderen zijn al een geruime tijd het huis uit, dus het ruimtelijk beeld wordt hierop aangepast. Zo is er een heerlijk royale slaapkamer ontworpen met een luxueuze en-suitebadkamer en separaat toilet.” Vanuit bed kunnen de bewoners uitkijken op de vijver of een goede film kijken op de televisie die is verwerkt in het zwevende wandelement. Een slimme oplossing die de kamer in zones opdeelt. Achter het zwevende wandelement bevindt zich de dressing en ook is er vanaf dit punt toegang tot de heerlijke buitenruimte. Subtiel zijn de spiegeldetails, die de kamer nog ruimtelijker doen lijken. Zodra we de en-suitebadkamer binnenkomen moeten we een paar keer knipperen met onze ogen. De zonovergoten plek voelt aan als een wellness. Het parket loopt naadloos over in grote keramische platen en het charismatische bad heeft dankzij de vloeiende lijnen een zachte uitstraling. De riante douche is voorzien van fraaie details zoals de onyxmarmeren achterwand en de messing regendouche. Het messing komt terug in de waskom en kraan en combineert zeer stijlvol met het zwarte houten meubel en de groene details in het marmer. Hoewel de kinderen al uit huis zijn, was het voor de bewoners belangrijk dat zij altijd kunnen blijven overnachten. De extra slaapkamer met bijbehorende badkamer zijn een waardevolle aanvulling. Toch ontstond het idee om nog een slaapplaats te creëren en wel in de werkkamer. Hier werd in de maatwerkkast een opklapbed verwerkt. In de gastenkamer en in dubbel zo functionele werkkamer is een fijne rustgevende sfeer gecreëerd. Het elegante maatwerk maakt het plaatje compleet. De werkkamer is te bereiken via een bijzondere wand, bestaande uit drie taatsdeuren. Zo is het mogelijk om de werkkamer te verbinden met de eetkamer. Vanuit deze hoek hebben de bewoners uitzicht op hun eigen aanlegsteiger, waaraan zij deze zomer hun sloep kunnen aanmeren. Er is kortom aan alles gedacht om de woonbeleving voor de bewoners op het allerhoogste niveau te houden. 

Editor: Media team

Datum: 04-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Aquine Loois

Fotografie: Wesley Bergen