Heerlijke boerderijwoning in landelijke omgeving

Techwood

De man des huizes woonde vroeger op een boerderij en het echte buitenleven heeft hem altijd geïnspireerd. Van bouwen weet hij alles en samen met zijn vrouw die gespecialiseerd is in interieurarchitectuur wilden ze graag hun droom verwezenlijken: een eigen huis bouwen én hun kinderen laten opgroeien in het buitengebied. Tijdens het ontwerp- en bouwproces zag de vrouw des huizes al voor zich hoe ze vanuit de woonkeuken via de grote glaspartijen naar buiten kon kijken. Want een licht huis, dat was een van de uitgangspunten in het ontwerp. Aan de achterzijde laat de vliesgevel nog veel meer licht toe, kun je ver uitkijken over de velden en genieten van het uitzicht dat altijd landelijk en onbebouwd zal blijven. Voor de gevel zijn oude stenen gebruikt die zorgvuldig in kruisverband en muizentand gemetseld zijn. Daarnaast vind je op verschillende plekken gevelankers en natuurlijk de combinatie van riet en pannen op het dak. Deze boerderij heeft die originele details allemaal en in combinatie met de moderne rechte accenten geeft het deze woning een eigentijdse uitstraling. Traditioneel en modern gaan hier heel goed samen. 


Benedenverdieping

boerderij, bouwproces, Techwood, The Art of Living

Alle leveranciers van de benedenverdieping

Tafel

Van Tafel

Eetkamerstoelen

Novalis.O

Framed circle lamp

Jacco Maris Design

Beeld en geluid

AVNUE

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Maatwerk interieur

Intex exclusieve keukens en interieur

Eiken spantconstructie

Techwood

Omkleding haard

Cosentino

Verlichting

HOOGSPOOR Design Light

Meubilair

WHOON Oisterwijk

Warm eikenhout 

De voordeur zit traditioneel aan de lange gevel van de boerderij en je stapt dan binnen in de hal met oude waaltjes op de vloer. Je kijkt direct naar de robuuste eikenhouten trap met zwevende treden die je naar de verdieping met de slaapkamers brengt. En de trap naar beneden gaat naar de wijnkelder. Op de begane grond is de woonkeuken het hart van de boerderij. Aan de grote natuurstenen aanrecht kun je eindeloos gesprekken voeren en heb je altijd contact met de mensen die in het lounge-, woon-, of eetgedeelte zijn. Alle ruimten lopen in elkaar over en wat is het er heerlijk toeven met al dat licht. De stoel voor een van de grote ramen is een van de lievelingsplekken om de dag te starten. Om even naar de tuin of juist naar de wolken te kijken onder het genot van een heerlijk kopje vers gezette koffie. De houten spanten zijn echte eyecatchers in deze boerderij. In combinatie met de vide op de eerste verdieping levert dit mooie strakke zichtlijnen op die het geheel nog meer body en signatuur geven. 


Bovenverdieping

boerderij, bouwproces, Techwood, The Art of Living

Alle leveranciers van de bovenverdieping

Kranen

Hotbath

Parketvloer

De Paal Parket
boerderij, bouwproces, Techwood, The Art of Living

Magnifiek uitzicht 

Op de verdieping zijn de masterbedroom, de kinderkamers, de badkamer en de garderobekamer gesitueerd. De masterbedroom heeft een magnifiek uitzicht over de weilanden. Het uitzicht zal nooit vervelen en het is iedere dag een groot cadeau om daar de dag te beginnen. Overal is veel opbergruimte en door de dichte deuren oogt het altijd strak en opgeruimd. De boerderij is nagenoeg energieneutraal, en het is er altijd aangenaam warm. 

Alles samen uitzoeken 

Het echtpaar heeft de boerderijwoning zelf ontworpen en samen hebben ze alle materialen die gebruikt zijn in het exterieur en het interieur zelf uitgezocht. Van de stenen voor de gevel, tot het natuursteen van het keukenblad en de achterwand in de badkamer. Van de accessoires, kunst en meubels tot het type en kleur van al het schakelmateriaal. “Nee, dat ging niet altijd even vlekkeloos”, geven ze toe. Zo was de keuze voor de vide in het huis, waardoor ruimte ingeleverd werd, een grote uitdaging. Toch zijn ze er nu allebei heel erg blij mee. “Het levert zoveel ruimtelijk gevoel en ook meer licht op de verdieping op”, vertellen ze. De grote lichte vloertegels van de benedenverdieping bleken ook een gouden greep. Juist door de rust die dat creëerde komen de houten spanten meer tot hun recht. Heel bijzonder is de glazen vloer in de keuken die zicht biedt op de wijnkelder. Thuis vorstelijk genieten, ja, dat kan hier echt! 


Exterieur

boerderij, bouwproces, Techwood, The Art of Living

Alle leveranciers van het exterieur

Eiken spantconstructie

Techwood

Gevelstenen

MBI De Steenmeesters

Sierbestrating

Vermeer Sierbestrating
boerderij, bouwproces, Techwood, The Art of Living

Eindeloos uitzicht over de weilanden 

De boerderij ligt aan een weg waar niet veel verkeer langskomt. En toch zijn de geborgenheid en de privacy die de tuin aan alle zijden heeft, belangrijk en zorgvuldig bepaald. Zo is de ene zijde van de langgevel voornamelijk gesloten en is de andere zijde juist open door de moderne raampartijen die van de grond tot aan het dak reiken. De inrichting van de tuin heeft vloeiende paden en ook de overgang van het grindpad naar de tuin heeft meanderende vormen. Die vloeiende vormen komen ook terug in de keuze voor de planten en de bomen in de tuin. De buitenkeuken en het overdekte terras zijn haaks op de boerderij geplaatst, ze omarmen de binnenplaats en geven intimiteit en geborgenheid. De kinderen kunnen op verschillende plekken spelen en naar hartenlust ravotten. Hout is het materiaal waar de man des huizes het allerliefste mee werkt, en dat zie je terug in de robuuste eikenhouten details buiten én binnen. Zo hebben de carport en de buitenkeuken stevige eikenhouten spanten, en die warme en robuuste accenten zijn tevens in het interieur doorgevoerd.

Editor: Media team

Datum: 19-06-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde ten Broek

Fotografie: Dré Wouters