Helemaal in de wolken met het juiste dekbed

Niks is zo van belang als lekker slapen. Wanneer je een goede nachtrust hebt, ben je weer helemaal opgeladen voor de volgende dag. Bij een goede nachtrust hoort natuurlijk een fijn dekbed. De ene heeft graag een zo dun mogelijk dekbed, terwijl de ander graag onder een dik donzen dekbed ligt. Tegenwoordig ligt ook het vierseizoenendekbed in de winkels, maar is dit wel een goede oplossing?

Één dekbed voor alle seizoenen

De naam vierseizoenendekbed doet het al vermoeden, één dekbed voor alle seizoenen. Het voordeel hiervan is dat er geen apart winter- of zomerdekbed aangeschaft moet worden. Toch zitten er ook een aantal nadelen aan een vierseizoenendekbed.

Nadelen vierseizoenendekbed

Het is gemakkelijk om een vierseizoenendekbed aan elkaar te maken als de winter nadert, hierdoor ontstaat een dikker dekbed. Het grote nadeel hiervan is dat het dekbed een stuk zwaarder en stroever wordt, waardoor het minder prettig ligt. Daarnaast ventileert de extra deken ook een stuk minder, omdat deze bovenop het andere dekbed wordt geplaatst. Een vierseizoenendekbed is dus niet altijd stimulerend voor een goede nachtrust, maar welke opties zijn er verder?

Uitgerust wakker worden

Vaak wil men het liefst een zo licht en luchtig mogelijk dekbed. Een apart zomer en winterdekbed is daarom de perfecte oplossing. Om ook in de winter heerlijk te kunnen slapen is een goed dekbed van belang. Vaak wordt er gekozen voor een donzen winterdekbed. Deze dekbedden zijn erg licht en isoleren goed, in tegenstelling tot het vierseizoenendekbed. Het winterdekbed van Whitecloudz.nl staat bekend om de mooie kwaliteit dons. Daarnaast vult het bedrijf de dekbedden zelf met RDS-gecertificeerd dons. Omdat slapen voor iedereen persoonlijk is, is het belangrijk om vooraf om professioneel advies te vragen. Goed slapen is immers uitgerust wakker worden!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!

 


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.