Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Herenboerderij met vintage touch | Leeflang Architectuur

Nabij een groot landschapspark met een ruim bosgebied in Twente ligt deze parel op een groot perceel. De huiskleuren oranje, zwart en donkerbruin combineren mooi in beeld met de strakblauwe lucht op een prachtige herfstochtend. Architect Henk Leeflang kent de familie al jarenlang en was de aangewezen persoon om de bewoners te begeleiden om een Twentse herenboerderij te gaan realiseren op dit prachtige stukje Twente.
Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Trap: MBS Betontrappen.

Houten tafel: Boomstam-tafel.com

Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Meubilair: Anne-Marie Wonen. Gordijnen: Huls Kleur en Interieur. Domotica en schakelmateriaal: GIRA. Houten jaloezieën: Raamdecoratie.com BV.

 

Eigentijds ontwerp

Henk Leeflang heeft met de eigenaren van dit grote perceel aan tafel gezeten om een nieuwe moderne herenboerderij te tekenen en heeft rekening gehouden met alle wensen van de bewoners. De woonwens van de bewoners was om een bijzonder en apart ontwerp te krijgen, in het dorp met traditionele woongewoontes. Met zijn oog voor mooie woondetails is dit goed naar voren gekomen in dit eigentijdse en verrassende ontwerp. De architect heeft goed gelet op details en heeft in het exterieurontwerp de stenen op verschillende lagen laten bouwen waardoor er een visuele diepte te zien is.

Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Merk openhaard keuken: DRU Verwarming BV.

Domotica en E-installatie: Loohuis installatietechnieken. Interieurbouw: RS Interieurbouw. Lichtplan: Ton Westerik Lichtmeester.

 

Verbinding van glas

Ook zijn alle ruimtes binnen uitgetekend en na diverse aanpassingen is deze heerlijke woonplek ontstaan, gebouwd door het bouwbedrijf van de bewoner (red. bouwbedrijf www.wilmink-oosterveld.nl). De glazen verbinding tussen de twee woongedeeltes maakt het huis uniek en geeft veel daglicht en toegang tot de natuur buiten op beide verdiepingen. Het ontwerp van het voorste gedeelte van de herenboerderij is gebaseerd op de oude boerderij die hier voorheen heeft gestaan. Een donker ontwerp met een mooie steen en donkere voeg geeft een eigen stijl aan dit eigentijds ontwerp.

Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Stalendeuren + buitenpergola’s: Tasche Staalbouw.

Herenboerderij | Henk Leeflang, the art of living

Merk kozijnen: Schüco. Architect: Leeflang Architectuur.

 

Visueel cadeautje

De glazen verbinding boven in de centrale hal biedt de bewoners een dagelijkse ontmoeting met de buitenlucht. De hoge strakke moderne trap is verdeeld in twee etages en heeft een industriële strakke look met de inzet van beton in de kleuren grijs en wit. Deze ruimtelijk ogende trap leidt naar de tweede verdieping, waar de slaapkamers zich bevinden. Ook deze ruimte wordt niet afgeschermd door muren, maar staat in open verbinding met de rest van de woning.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Nicole Tanke, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Nicole Tanke & Henk Leeflang

____
Meer projecten zien van Leeflang Architectuur?