herenhuis interieur, studio kap, modern, industrieel, verbouwing, moderne woning

  • |
  • Keuken en interieurbouw
    Meubel- en Interieurbouw van den Hoek
    Nijmegen | www.vd-hoek.eu

Modern herenhuis interieur | Studio Kap + Berk

Dit statige negentiende-eeuwse herenhuis werd verbouwd tot een moderne woning die in alle opzichten voldoet aan de wensen van deze tijd. Van buiten is de woning authentiek met prachtige, oorspronkelijke details. Van binnen zie je een lichte, moderne villa, die door zijn compleet vernieuwde plattegrond veel leef- en beweegruimte kreeg en een schitterend herenhuis interieur.

De woning was in de jaren tachtig voor het laatst verbouwd en het herenhuis interieur was niet helemaal meer van deze tijd. De woning werd opnieuw ingedeeld en voorzien van rustige kleuren, nieuwe vloeren, nieuw sanitair en veel maatwerk. Zo ontstond een plek waar de ouders en drie jonge kinderen zich helemaal thuis voelen.

herenhuis interieur, studio kap, modern, industrieel, verbouwing, moderne woning

Dubbele glazen deuren bieden toegang tot de gezellige woonkamer.

Huiselijke sfeer 

De vloer in de hal was oorspronkelijk van marmer. Hier, in het toilet en in de badkamer kwamen Chambolle tegels. Deze natuurstenen tegels hebben een zachtgrijze tint, wat warm aansluit bij het wit en zwart van de muren en het houtwerk. Een belangrijke zichtlijn komen we al direct bij binnenkomst tegen. Recht tegenover de voordeur trekken de dubbele glazen deuren het oog van de bezoeker direct naar de woonkamer toe. Die lijn geeft een fijn, welkom gevoel bij binnenkomst.

Woonkamer zonder tv

De eikenhouten vloer in de woonkamer werd gelegd in een visgraatmotief, net als in de eetkamer. Twee authentieke ensuite deuren geven een fraaie doorgang tussen beide ruimtes en trekken het oog naar de ruime, lichte erker achterin. Dit was oorspronkelijk een aparte serre. Hij was mooi, maar hij maakte de ruimte hokkerig. Nu is de ruimte groter en rustiger. Om die rust te benadrukken staat er wel een grote witte bank, maar geen televisie. De kamer is bedoeld om te praten, tot rust te komen en te lezen. De televisie staat in de zijkamer.”

Rustige sfeer

De eikenhouten keuken heeft een betonnen werkblad. Achter in de keuken werd een praktisch zitnisje voor de kinderen gemaakt, waar het ontbijt wordt genuttigd. Een lichtgrijze gietvloer, die ook in de speelkamer en waskamer werd gelegd, houdt samen met de donkergrijze hanglampen boven het kookeiland de sfeer zacht en rustig.

herenhuis interieur, studio kap, modern, industrieel, verbouwing, moderne woning

De keuken en het maatwerk interieur werden in deze villa gemaakt door Meubel- en Interieurbouw van den Hoek.

Zwart staal

Via de suite deuren kom je van de woonkamer in de eetkamer terecht. Deze is groot en staat in open verbinding met de keuken. Tussen de eetkamer en de keuken werd een bestaande muur gedeeltelijk weggebroken, waardoor twee speelse doorgangen ontstonden. De doorgebroken muur is aan de raamzijde afgezet met een brede band van zwart staal. De band loopt uit in een strak zitmeubel, dat de verbinding tussen beide ruimtes versterkt. Het zwarte staal van de doorkijkhaard komt terug in het stalen zitje en in de stoere, stalen opbergnis in de keuken.

herenhuis interieur, studio kap+berk, modern, industrieel, verbouwing, moderne woning

Bijzondere passpiegel

De bovenverdiepingen werden grondig verbouwd tot één grote ouderslaapkamer, drie kinderkamers, twee badkamers, een ruimte voor de au pair en een grote open speelzolder. De ouderslaapkamer kreeg een strakke, witte kastenwand met twee speelse eikenhouten nissen. Eén om een mooi object in te zetten, de andere omlijst een grote passpiegel. Een subtiele glazen deur geeft toegang tot de badkamer, met daarin een eiken wastafelmeubel. Achter het vrijstaande bad geven de grote natuurstenen Oak Grey wandplaten een stijlvol en warm effect. Dit wordt versterkt door de zachtgrijze Chambolle tegels in de doucheruimte en de rustige sfeerverlichting. Kortom: een herenhuis interieur dat bij deze tijd past.

Natuursteen en een grijze vloer geven warmte aan de badkamer. 

 

Tekst: Lieselot Leeflang
Fotografie: Miranda Koopman & Studio Capaz 

____

Meer projecten bekijken van Studio Kap+Berk?


Web editor: Media team     |

Datum: 26 | nov | 2019


Tags: , , , ,

Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media