Herenhuis | The home factory, the art of living

Herenhuis met hotel chic interieur | The Home Factory

In het centrum van Utrecht zijn in een oude broodfabriek zes woningen gerealiseerd. Een hoge, lege fabriekshal is omgetoverd tot een bijzondere woonplek. The Home Factory was verantwoordelijk voor de indeling van de woningen. Daarnaast hebben zij voor een aantal bewoners zorggedragen voor het interieurconcept én de uitvoering hiervan. Zo ook dit imponerende herenhuis.

Keuken en kasten: De Loods Interieur. Natuursteen: Ionia Benelux. Keukenapparatuur: Miele Nederland. Keuken en kasten: De Loods Interieur. Kokendwaterkraan: Quooker Nederland.

Modern herenhuis in verbinding

Dit herenhuis is licht, rustig, modern-strak. Zo kom je binnen in een hal met aangrenzende slaapvertrekken. Met een trap of lift kom je op de eerste verdieping waar het leefgedeelte zich afspeelt. Op deze verdieping zorgde The Home Factory voor de indeling van de keuken, de verbinding tussen het eetgedeelte en het woongedeelte. Een groot deel van de bovenste verdiepingsvloer werd door de bewoners uit de fabriek gehaald. Hierdoor ontstaat er een hoge vide van 6 meter. De bovenste verdieping heeft twee glaswanden, wat maakt dat je vanaf iedere hoek de gehele fabriek kunt zien. Deze grootste wens was bouwtechnisch een flinke uitdaging. 
Herenhuis | The home factory, the art of living

Natuursteen: Cosentino.

Unieke keukenwand

The Home Factory maakte gebruik van de hoogte en ontwierp een unieke keukenwand. Deze is 16 meter lang en gaat 5 meter de hoogte in. Dit accentueert de hoogte enorm. De indeling staat volgens een centrale woonwand, die over de hele breedte van de eerste verdieping loopt. De wand begint met de keuken en eindigt in de woonkamer als tv-meubel. De kracht van dit ontwerp is maatwerk, daarmee is er een eenheid gecreëerd en ontstaat er een verbinding met grootse gebaren die past bij de oppervlakte van deze woning.  

Meubelen: Keijser&Co. Verlichting en decoratie: PTMD. Bekleding zitmeubel: Dutch Walltextile Company. Kunst: Fabienne van Acquoy Art. Harmonische schuifpui en kozijnen: MHB.

Herenhuis | The home factory, the art of living

Verlichting, decoratie en meubelen: PTMD. Interieurontwerp: The Home Factory.

Herenhuis | The home factory, the art of living

Indeling herenhuis

Aangezien de bewoners overdag veel thuis zijn, adviseerde Bianca Mookhoek (The Home Factory) om de keuken aan de zijde te plaatsen waar genoten kan worden van de meeste zon. De oorspronkelijke pui van de broodfabriek bevindt zich nog aan deze zijde en kan helemaal opengezet worden. Het lijkt dan even alsof de woning een enorm balkon wordt. Aan de zijkant van de keuken ontwierp The Home Factory een hotelbar waar de bewoners kunnen zitten tijdens het koken, werken of lezen. De bewoners maken het meeste gebruik van deze eerste verdieping, waardoor er gelet is op het creëren van verschillende hoekjes met andere functies om zo de hele dag bij elkaar in de buurt te mogen zijn. 

Herenhuis | The home factory, the art of living

Pvc Vloer: Therdex. Muurbekleding: Arte International. Slaapkamer – volledige realisatie: De Suite.

Badkamerkranen: Hotbath BV. Mozaïektegels: Porcelanosa Projecten.

Hotel chic interieur

Het herenhuis ademt een hotelchic sfeertje. Alles is strak ontworpen met verfijning in de afwerking en een sprekend lichtplan. Er is gekozen voor gezellige, warme kleuren. Omdat het herenhuis zo massief en hoog is, wilden de bewoners graag wat warmte in huis halen om de grofheid te doorbreken. Zo werd er gekozen voor een pvc-vloer in een visgraatmotief, een lederen tv-meubel en een betonnen-look behang met een gouden afwerking. Ook het lichtplan accentueert de hoogte van het herenhuis. ‘‘Waar anderen niet denken aan het plaatsen van lichtpunten om je huis zo sfeervol mogelijk te maken, heeft Bianca ons ontzettend goed geadviseerd’’, vertelt de bewoonster. De woonwand die The Home Factory heeft ontworpen is uitgelicht waardoor het dag én nacht een prachtige constructie is om naar te kijken. De ruimte wordt in zijn geheel gebruikt en de ronde lijnen van het plafond worden gevolgd door het licht. Iets wat de woning erg bijzonder maakt. 

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Gijsje Broekmans, geschreven voor magazine nr.2 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

____

Wil je meer zien van The Home Factory?


Gerelateerde artikelen

Categorieën

Hoofdmenu

Social Media