Het AGA-fornuis: een revolutie in elektrisch koken

DeNardi

Al meer dan honderd jaar is er één naam die synoniem staat voor kwaliteit, stijl en innovatie op het gebied van luxueuze keukenapparatuur: AGA. Dit merk kent dan ook een rijke geschiedenis en heeft een gevestigde reputatie op het gebied van traditionele gietijzeren fornuizen. Toch heeft AGA door de jaren heen een evolutie doorgemaakt, waardoor het merk nu ook staat voor moderne, elektrische kooktechnologie. Dit uit zich in fantastische elektrische fornuizen die koken fijn maken en een unieke kookervaring bieden.

Koken, fornuis, DeNardi, The Art Of Living

Revolutionair koken

Voordat ingegaan wordt op de innovatieve elektrische modellen, is het goed om te begrijpen waar AGA precies vandaan komt. Het bedrijf werd honderd jaar geleden in 1922 opgericht in Zweden en kwam toen bekend te staan om zijn iconische gietijzeren fornuizen en handige ovens. De producten bleken revolutionair en kwalitatief hoogwaardig doordat zij constant warmte af wisten te geven. Dit betekende dat er op ieder moment gebruik gemaakt van kon worden. Hierdoor werd koken eenvoudig en de fornuizen werden dan ook snel favoriet onder professionele koks en enthousiaste thuiskoks over de hele wereld.

Elektrische modellen

De voortdurende technologische vooruitgang in de keukenapparatuurindustrie kon AGA niet ondermijnen. Daarom besloot het merk om hun al veelzijdige assortiment nog verder uit te bereiden. Dit zorgde ervoor dat de volledig elektrische fornuizen op de markt werden gebracht. Deze modellen zijn te vergelijken met de kenmerkende stijl en kwaliteit van de AGA, maar bieden ook de voordelen van elektrisch koken. Ze zijn een ware toevoeging aan iedere keuken.

De AGA eR3-serie

Een voorbeeld van zo’n hoogwaardig elektrisch model is de AGA eR3-serie. Dit is een moderne interpretatie van het iconische AGA-ontwerp. Daarnaast beschikt het model over drie verschillende ovens die individueel bediend kunnen worden. Deze ovens zijn snel op temperatuur en bieden nauwkeurige controle over het kookproces. Ook heeft het model een kookplaat met inductietechnologie. Deze inductiekooklpaat is energie-efficiënt en zorgt voor een snelle en gelijkmatige verhitting.

De AGA e73-serie

Een ander elektrisch model van AGA is de AGA eR7-serie. Dit is het vlaggenschipmodel van het volledige elektrische assortiment. Dit komt door welgeteld vijf ovens, inclusief broodoven en sudderoven. Hierdoor biedt het fornuis een ongeëvenaarde veelzijdigheid voor serieuze koks. De eR7-serie combineert de traditionele stijl van AGA op bijzondere wijze met de geavanceerde elektrische kooktechnologie, waardoor koken een waar genot wordt.

Constante warmte

Zoals al werd benoemd is het bieden van een constante warmte hetgeen dat ook deze AGA-modellen uniek maakt. Net als de traditionele gietijzeren fornuizen van het merk, behouden ook de elektrische modellen een constante temperatuur, waardoor er onmiddellijk gebruik van gemaakt kan worden. Dit betekent dat gerechten direct bereidt kunnen worden, zonder bijvoorbeeld te moeten wachten tot de oven opgewarmd is. Het zorgt ook voor een gelijkmatige warmteverdeling, waardoor het koken van perfecte maaltijden realiteit wordt.

Naar de behoeften

Bovendien bieden de elektrische modellen van AGA een intuïtieve bediening en geavanceerde functies. Ze zijn dan ook ontworpen om aan de behoeften van moderne koks te voldoen. Dit uit zich in programmeerbare timers, automatische uitschakeling en andere handige functies om het koken eenvoudiger maken. De modellen staan voor alles wat jij je maar zou kunnen wensen.

Meer dan alleen koken

Koken met AGA gaat echter niet alleen over het bereiden van heerlijke maaltijden, maar ook over het creëren van herinneringen en het koesteren van de tradities van het koken. Wil jij ook de wereld van AGA ontdekken en genieten van een bijzondere kookervaring? Breng dan eens een bezoekje aan DeNardi. Zij zijn leverancier van deze premium fornuizen en andere keukenapparatuur. Zij erkennen dat de gemakken van een leefkeuken steeds belangrijker worden net als de kwaliteit. Hier sluiten de AGA-fornuizen volledig bij aan.

Editor: Media Team

Datum: 22-08-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: DeNardi