Het beveiligen van je huis begint met goede sloten

Je huis is een plek waar je trots op bent en waar je alles wat je dierbaar is bewaart. Je wil je op je gemak kunnen voelen en daarbij is het gevoel van veiligheid van groot belang. Goede beveiliging begint natuurlijk bij de deur. Door te kiezen voor veiligheidssloten kun je jouw buitendeuren optimaal beveiligen tegen inbrekers. 

Optimale beveiliging

Het verschil tussen gewone sloten en veiligheidssloten zit in de extra maatregelen die zijn genomen om het slot te beschermen tegen de bekende inbraakmethodes. Voornamelijk voor het beveiligen van de buitendeuren zijn deze sloten uitermate geschikt. Met veiligheidssloten voorkom je dat inbrekers gemakkelijk jouw deuren kunnen openen. Deze sloten worden ook wel buitendeursloten genoemd en kunnen geplaatst worden op voor- en achterdeuren.

Keurmerken

In Nederland hebben we op het gebied van veiligheid twee bekende keurmerken: het SKG keurmerk en het Politie Keurmerk Veilig Wonen. Een veiligheidsslot is uiterst geschikt voor het aanvragen van het PKVW. Wanneer je jouw huis goed hebt beveiligt kun je dit keurmerk aanvragen. Een inspecteur zal de aanvraag beoordelen en als jouw huis voldoet aan de eisen krijg je een certificaat. Met dit certificaat verklein je de kans op inbraak en krijg je zelfs bij sommige verzekeringen korting op de premie. Het SKG keurmerk geeft aan hoe goed producten tegen inbraak bestand zijn. De meeste veiligheidssloten hebben 2 van de 3 sterren, waardoor je weet dat jouw sloten goed beveiligd zijn.

Binnendeurslot vervangen

Bij sommige woningen wordt er nog gebruik gemaakt van standaard binnendeursloten voor de buitendeuren. Binnendeursloten bieden niet genoeg beveiliging tegen inbraken. Er wordt daarom geadviseerd om deze op korte termijn te vervangen. Hiervoor hoef je niet meteen een hele nieuwe deur aan te schaffen. Speciaal om deze sloten snel en eenvoudig te vervangen zijn er sloten ontwikkeld die een bestaand binnendeurslot gemakkelijk kunnen vervangen voor een veiligheidsslot.

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.