Het comfortabele buitenhuis, Black Tulip, tipi

  • OTTENVANECK Architecten & Vormgevers
    Kievitspad 23-25
    5076 SN Haaren

Het comfortabele buitenhuis | Black Tulip

De Black Tulip is een ontwerp van OTTENVANECK architecten & vormgevers. Zij laten zien dat oeroude vormen, brute materialen en zachte stoffen, de perfecte combinatie zijn voor dit comfortabele buitenhuis, een inspirerende vergaderruimte of een superromantische plek voor een honeymoon. Treed binnen in de Black Tulip, de Nederlandse variant van de tipi van vandaag de dag.

Eekhoorntjes

Middenin een landelijke omgeving in het gemoedelijke Brabant staan we ineens oog in oog met de Black Tulip. Een tipi anno nu, die geheel voorzien van alle luxe je uitnodigt om binnen te komen, bij de behaaglijke XL open haard te gaan zitten en te kijken naar de natuur die door de grote verticale ramen zich van dichtbij laat zien. Eekhoorntjes, het ruisen van de bomen, maar ook de ruime lounge bank, warme kussens en een bad op pootjes, het is er allemaal in dit comfortabele buitenhuis.

Het comfortabele buitenhuis, Black Tulip, tipi

Verrassend veel ruimtelijkheid

De Black Tulip is met zijn 9 meter doorsnede, 10 meter hoogte, 20 houten stammen, 10 hoge verticale ramen en 1 verdieping een statement in het landschap en een ode aan warmte en gezelligheid. Het biedt verrassend veel ruimtelijkheid door de ronde vorm in combinatie met de grote hoogte. De led verlichting die doorloopt tot de nok, geeft je bijna het gevoel dat je in een kathedraal bent.

Het comfortabele buitenhuis, Black Tulip, tipi

Onorthodoxe uitstraling

De Black Tulip doet iets met je, het heeft een machtige, onorthodoxe uitstraling en een enorme aantrekkingskracht. Geen wonder dat hier veel creatieve brainstormsessies plaatsvinden en gezinnen met of zonder kinderen zich hier graag terugtrekken. Vanaf nu is de tipi meer dan een fijn vakantieverblijf. Het is dé plek als je op zoek bent naar een exclusief buitenverblijf, thematent, of break-out onderkomen voor je bedrijf.

Het comfortabele buitenhuis, Black Tulip, tipi

Ruimtelijke mogelijkheden

OTTENVANECK architecten & vormgevers maakte het ontwerp vanuit de fascinatie voor de ruimtelijkheid van de originele vorm van een tipi. Zij laten met de Black Tulip zien dat de oervorm van het onderkomen van de Inuit stevig, stabiel, warm en ongekende mogelijkheden heeft.Black Tulip

Rob Otten: “Ik voel me als architect altijd een soort ontdekker en uitvinder en ben gefascineerd door de ruimtelijke mogelijkheden.“ “De Black Tulip inspireert enorm veel partijen en momenteel zijn we bezig met het ontwerp van een satelliet tipi waar een aparte badkamer en toilet in komen. Het is een doorgaand proces en daagt ons uit om het concept verder te ontwikkelen.”

Het comfortabele buitenhuis, Black Tulip, tipi

Van alle gemakken voorzien

De Black Tulip is van alle gemakken voorzien en heeft 4 slaapplekken, een grote bank, warme kleden en kussens, een vaste open haard, een bad op pootjes, een mobiele (buiten)keuken en fijne (sfeer)verlichting. Ben je net als wij gefascineerd door de Black Tulip maar wil je een geheel andere inrichting? Een glijbaan naar buiten, een uitvoering zonder open haard of een speciale kleur voor het doek aan de buitenzijde? OTTENVANECK is je sparringpartner en maakt een ontwerp dat geheel aan jouw wensen voldoet.

Tekst: Linde ten Broek
Fotografie: The Art of Living

___

Meer projecten zien van Otten van Eck?