lequal, blog, tuin, buitenkamer, tuinkamer

Het hele jaar genieten in je tuin 

Veel mensen hebben de neiging om zodra zij een dagje vrij of vakantie hebben, hun spullen te pakken en op pad te gaan. Prima natuurlijk, de wereld is groot en er valt van alles te ontdekken, ook in eigen land en streek. Maar het is ook heerlijk om af en toe eens in je eigen huis of tuin tot rust te komen. De hoogste tijd dus om ervoor te zorgen dat je hier het hele jaar, weer of geen weer, van kunt genieten. 

Aan de slag met de tuin

Heb je een tuin? Mooi! Dan heb je altijd een plekje om buiten te zijn, zo kort of zo lang als je wilt. Een luxe eigenlijk, en eentje waarvan wij Nederlanders dan ook massaal genieten, gelukkig. Zet op een mooie dag je achterdeur open, en je hoort waarschijnlijk volop leven in de tuinen van je buren. Spelende kinderen, borrelende volwassenen: allemaal gewoon in de achtertuin. 

Gebruik je jouw achtertuin veel, of ben je er niet veel in te vinden? Een tuin gebruik je over het algemeen het meest als deze fijn is om in te verblijven. Hoe dat er voor jou uitziet, is natuurlijk heel persoonlijk. Misschien vind je het prettig als de hele tuin betegeld is, als ware het een groot terras, zodat je overal gemakkelijk kunt zitten. Of ben je juist meer fan van een natuurlijke tuin, met heel veel groen en bloeiende planten? 

Door je tuin in te richten op een manier die jij mooi vindt, is de kans groot dat je er ook graag en veel in te vinden zal zijn. Neem hier dus even de tijd voor, en maak de tuin helemaal naar je smaak, zodat je hem optimaal kan gebruiken. Realiseer je wel dat een tuin nooit klaar is. Tussen tegels gaat onkruid groeien, planten hebben onderhoud en verzorging nodig. Alleen door dat netjes bij te houden, zal je tuin ook echt die prettige plek blijven waar je graag te vinden bent. 

Het hele jaar door genieten

Veel mensen, zeker degenen die veel zorg en tijd aan hun tuin hebben besteed, vinden het jammer dat ze eigenlijk maar zo kort van hun tuin kunnen genieten. Zelfs in de lente en zomer kan het soms te fris zijn om buiten te zitten, zeker als je in de wind zit. Een oplossing die je momenteel veel ziet om dit probleem te verhelpen, is de bouw van een tuinkamer. Deze extra kamer wordt doorgaans tegen het huis aan gebouwd, maar is zeker geen uitbouw. De buitenkamer is bovenal onderdeel van de tuin, met veel glas en volop ruimte om het hele jaar het buitengevoel te kunnen beleven. Ook iets voor jou? Er is volop mogelijk, in iedere stijl en met verschillende materialen. Zo kun je ook je tuinkamer helemaal naar jouw smaak vormgeven, net als je tuin zelf. 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.