Het idee achter de luxe Loungestoel

Mathes

De JON loungestoel is één van de nieuwste designs van WEIBELWEIBEL. Deze schitterende stoel werd ontworpen en vormgegeven door Benny Mosimann en Martin Birrer. Om erachter te komen hoe zij deze stoel ontwierpen en hoe het proces precies verlopen is, vertellen zij wat hun gedachten waren en volgens welke stappen zij zijn gaan werken. Dit geeft fantastische inzichten en toont aan hoe deze prachtige stoel kon ontstaan.  

Loungestoel, maatwerk meubels, The Art Of Living

Tijdloos design 

De JON stoel is een meubelstuk met een tijdloos design. Het model zal je dan ook vast bekend voorkomen, maar toch heeft deze loungestoel zijn unieke kenmerken. De vorm van de stoel nodigt uit erin te gaan zitten en zal je heerlijk doen ontspannen. Een schouder om op uit te rusten, vormde het uitgangspunt voor het ontwerp van de stoel. Dit uitte zich in organische vormen die perfect passen bij de vorm van het lichaam waardoor je er heerlijk in kunt zitten. Daarnaast werd ervoor gekozen zachte gedeeltes af te wisselen met harde gedeeltes maar deze wel te bedekken met hetzelfde materiaal. Wat de loungestoel esthetisch hoogwaardig design geeft. Design en ergonomie gaan hier hand in hand, voor een optimaal resultaat.  

Verschillende achtergronden 

Benny Mosimann licht toe dat de stoel alleen maar fijner gaat zitten naarmate je meer naar achter gaat hangen. Hij is een productdesigner voor WEIBELWEIBEL en koos voor een samenwerking met interieurdesigner en scenograaf Martin Birrer. Door deze samenwerking werd licht geschenen op twee erg verschillende aspecten; De functie en het design. Door de verschillende achtergronden van beide, wisten zij elkaars ideeën te optimaliseren om zo de perfecte loungestoel te realiseren. Het design belichaamt volgens hen een soort vanzelfsprekendheid, maar is tegelijkertijd ook erg uniek en duurzaam.  

Fauteuils, Maatwerk meubels, The Art Of Living

WEIBELWEIBEL 

De JON stoelen zijn onderdeel van het merk WEIBELWEIBEL. Dit is een merk dat staat voor maatwerk en duurzame producten met een strak design. De collectie is dan ook te vinden in de WEIBELWEIBEL-outlets of op hun site. Ook kun je hier meer informatie vinden over deze schitterende stoelen en hun andere prachtige designs. Laat je vooral inspireren.  

Editor: Media team

Datum: 26-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Mathes