Het summum van luxe aan zee

Guy de Vos

Op een A-locatie aan het prachtige zandstrand van Cadzand-Bad verrees afgelopen jaren het prestigieuze nieuwbouwproject De Blanke Top. Interieurarchitect annex ontwerper Guy de Vos ontfermde zich over het interieur van een riant hoekappartement met spectaculair uitzicht over het sfeervolle kustgebied. Met zijn exceptionele ontwerp wist de designer de schoonheid van de omgeving te vangen en een sfeer te creëren waarin je heerlijk kunt ontsnapten aan het drukke dagelijkse bestaan.


Ontwerp

Leefkeuken, interieurarchitect, Guy de Vos

Alle leveranciers van het ontwerp

Inrichting

E3 Interieurbouw
Leefkeuken, interieurarchitect, Guy de Vos

Reizen naar een andere wereld

De opdrachtgevers hadden een belangrijke wens: als ze de voordeur openen, willen ze meteen in een andere beleving kunnen stappen. Voor het interieurontwerp liet Guy zich daarom hoofdzakelijk inspireren door de omgeving. De bijzondere kenmerken lopen als een rode draad door het ontwerp heen, waardoor de schoonheid van de omgeving wordt weerspiegeld in het interieur.


Woonkamer

Leefkeuken, interieurarchitect, Guy de Vos

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieur

Guy de Vos

In afstemming met de omgeving

In het ruime appartement, dat baadt in natuurlijk licht, vormen rust, openheid en natuurlijke kleuren en materialen de boventoon. Zelfs de organische vormentaal is afgestemd op de omgeving. Het concept van afgeronde vormen is overal doorgetrokken; van de lichtrand in het plafond, het haard-meubel, tot in de keuze van het meubilair en de spots. Hierdoor waan je je op een luxueus jacht. In de stalen omlijsting van de haard is een golfbeweging verwerkt, verwijzend naar de golven in de zee. De zwarte paaltjes in het midden van de leefruimte – refererend aan de strandpaaltjes die je hier veel ziet – vormen samen met het organische tv-meubel, een subtiele afscheiding van het zit- en eetgedeelte.


Bovenverdieping

Leefkeuken, interieurarchitect, Guy de Vos

Optimaal woongenot

De prachtige leefkeuken heeft een serene uitstraling dankzij het gebruik van lichte tinten en materialen. Het design loopt door in één lang kastenelement van grof geborsteld, zandkleurig eikenhout dat uitkomt in de living. Voor een extra strak resultaat is zelfs de deur in het kastenelement ondergebracht. De deur heeft een reliëf met circulaire bewegingen, die doet denken aan zandtekeningen. Ook bij de mastersuite met en-suitebadkamer en gastensuite met tweede badkamer wist Guy een vijfsterrenniveau neer te zetten door de beachy vibe te combineren met luxe materialen en sterk vormgegeven details. Het woongenot wordt gecompleteerd doordat de opdrachtgevers de beschikking hebben over een groot balkon dat rondom het appartement loopt. Door het panoramische uitzicht waan je je op het strand en ervaar je, vanuit het appartement, altijd een heerlijk vakantiegevoel.

Editor: Media team

Datum: 17-01-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten

Fotografie: Peter Baas