Het voorjaar naar binnen halen met natuurlijke materialen

Nu het voorjaar weer aan begint te breken en de temperaturen weer gaan stijgen proberen veel mensen een stukje van buiten naar binnen te halen, hierdoor kan je namelijk ook binnen in je woning een leuke sfeer creëren. Veelal kiezen mensen hierbij voor natuurlijke materialen, daarom zien we ook steeds vaker dat er gekozen wordt voor rotan stoelen. Het voordeel van deze items is dat je ze niet enkel binnen kan gebruiken, ook buiten bieden ze je natuurlijk een heerlijk comfort! In deze blog laten we je kennis maken met de verschillende voordelen van dit type stoel en de vele keuzes die je op dit gebied kunt maken.

Verschillende soorten rotan stoelen voor binnen én buiten

Zoals met alle meubels is er ook op het gebied van rotan items een ruime keuze uit verschillende stijlen kleuren te vinden. Denk bijvoorbeeld aan de traditionele rotan tuinstoel, het tijdloze ontwerp maakt de stoel geschikt voor ieder interieur en het comfort zorgt ervoor dat je er niet gauw op uitgekeken bent! Dit type stoel is tegenwoordig in een hoop verschillende kleuren te verkrijgen, waaronder de universeel te gebruiken zwarte variant.

Ben je op zoek naar een iets unieker exemplaar dat tevens perfect is voor in de tuin? Kies dan voor een rotan hangstoel! Grofweg kan je dit type stoel verdelen in twee categorieën, de grote en de kleinere varianten. Binnen in je woning kan je de stoel aan een standaard bevestigen, of aan het plafond natuurlijk wanneer je deze mogelijkheid hebt. Zodra de temperaturen weer beter worden kan je de stoel naar buiten verplaatsen, ook hier kan je wederom een standaard gebruiken. Echter is het natuurlijk veel leuker om de stoel aan een stevige tak te bevestigen wanneer je hier over beschikt!

Verschillende stoelen en stijlen combineren

Natuurlijke materialen worden niet enkel meer in landelijke woonstijlen gebruikt, vandaar dat we ook een licht werpen op het gebruik van deze materialen in andere stijlen. Door een natuurlijk item te gebruiken in een interieur dat voornamelijk gekenmerkt wordt door bijvoorbeeld metaal en betonnen elementen kan je deze, soms wat, eentonige sfeer doorbreken. Door dit te doen vernieuw je de uitstraling van je interieur zonder er al teveel aan te hoeven veranderen, een ideale oplossing dus. Door een kleur te kiezen die goed bij de rest van het interieur past zorgt je er ook nog eens voor dat het geheel niet een rare indruk zal maken. In veel gevallen zal een naturel kleur voor een iets huiselijker sfeer zorgen, echter kan je natuurlijk ook erg goed kiezen voor een andere kleur!

In het voorbeeld hierboven is van een relatief minimalistisch onderdeel van het interieur een gezellig hoekje gemaakt middels een naturel kleurige schommelstoel die aangekleed is met een leuke vacht!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.

____

Hier vind je meer blogs!