Hier moet je op letten bij schilderwerk in de tuin  

Zorg dat het schilderwerk in je tuin goed onderhouden wordt. Dit kan het schilderwerk van een tuinhuis zijn, maar bijvoorbeeld ook op de kozijnen van je ramen en deuren. Niet alleen geeft afbladderend verf je tuin een rommelige look. Ook vergroot het de kans op houtrot in de kozijnen aanzienlijk. Bij houtrot moet het hout vaak gedeeltelijk of volledig vervangen worden. Alleen kleine houtrot plekken kunnen door een schilder hersteld worden. Kies je voor het zelf uitvoeren van dit schilderwerk, of schakel je hier een Werkspot schilder voor in? Schilderwerk is geen eenvoudige klus. Niet voor niets behoort het tot de meest uitbestede klussen onder woningbezitters.   

Vergelijk de werkwijze van verschillende schilders

Wanneer je een professionele schilder zoekt, zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Een van deze factoren is de werkwijze van een schilder. Kozijnen schilderen kan bijvoorbeeld met één of twee laagjes verf, maar ook met drie of vier. Hoewel je dit in de eerste weken nauwelijks ziet, maakt het op de langere termijn wel degelijk verschil. Door voor drie of vier laagjes te kiezen, neemt de kans op houtrot af. Een goede bescherming van het hout is cruciaal.  

Kijk naar de garantie op het schilderwerk

Verf beschermt het hout onder meer tegen verschillende vormen van neerslag, tegen de felle zon in de zomer en de harde wind in de herfst. Om er zeker van te zijn dat het schilderwerk professioneel wordt uitgevoerd, is ook de garantie hierop een belangrijk punt. Sommige schilders bieden twee jaar garantie op het schilderwerk. Andere bedrijven kiezen voor een langere garantieperiode, waarbij de garantie aflopend is. Dat wil zeggen dat je een steeds kleiner percentage van de kosten terugkrijgt, naarmate de garantieperiode vordert. Een langere garantie hoeft hierdoor niet altijd de voordeligste optie te zijn.   

Prijs voor het schilderwerk

Een vierde factor om rekening mee te houden is de prijs van het schilderwerk. Het ene bedrijf werkt met een vaste prijs, waarin alle kosten verwerkt zitten. Een andere partij kiest voor de combinatie van een uurtarief voor het schilderwerk en losse stelposten voor het huren van hulpmiddelen. Denk hierbij aan de steigers om schilderwerk op de eerste etage uit te kunnen voeren en een compressor voor de verfspuit. Al zal een verfspuit niet snel gebruikt worden bij schilderwerk in de tuin. Een derde optie is een richtprijs. Houd er rekening mee dat de uiteindelijke prijs sterk af kan wijken.  

 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.