Hieraan besteden Nederlanders hun vakantiegeld dit jaar 

Dat vakantiegeld lang niet altijd wordt gebruikt waar het voor bedoeld is, weten we allang. Maar dit jaar is de situatie opeens heel anders. Voor veel mensen geldt dat de vakantieplannen geannuleerd zijn op basis van de beperkingen die overal nog gelden vanwege het coronavirus. Een vliegreis naar een verre bestemming zit er vaak niet in omdat het betreffende land nog geheel of gedeeltelijk afgegrendeld is. Maar zelfs al kun je wel naar je favoriete plek afreizen, dan nog kiezen veel mensen ervoor om dit jaar thuis te blijven of de vakantie op een andere manier in te vullen. Je zou dus zeggen dat er geld overblijft, maar is dat ook werkelijk zo? En zo ja, waaraan wordt het dan besteed? 

Consumentenvertrouwen kreeg een flinke knauw

Eind april beleefde het consumentenvertrouwen in Nederland een waar dieptepunt. Nooit eerder daalde het vertrouwen van de Nederlanders in de economie zo snel als in die periode. Veel mensen kwamen door de coronacrisis zonder werk te zitten en dus ook zonder inkomsten. Een veel gekozen bestemming voor het vakantiegeld is dan ook de spaarrekening. Omdat er minder inkomsten waren in de afgelopen maanden, is dat veelal ten koste gegaan van de spaarrekening en dat tekort wil men graag weer aanzuiveren. Bovendien zijn er heel wat huishoudens waar het vakantiegeld hard nodig is om de openstaande rekeningen mee te kunnen betalen. Het geld is dus eigenlijk al uitgegeven voordat het binnen is. 

Kiezen voor extra comfort in en om het huis

Als je door omstandigheden niet op vakantie kunt gaan, is het een goed idee om jezelf thuis van wat extra luxe te voorzien. Dacht je al een tijdje na over de aanschaf van een nieuwe luxe tv? Dan is dit misschien het juiste moment om die aankoop te doen. Ook een aankoop die wat duurder is voor bijvoorbeeld het onderhouden van de tuin, zoals een grasmaaier, wordt door veel mensen van het vakantiegeld aangeschaft. Dat komt natuurlijk ook omdat het uitkeren van het vakantiegeld samenvalt met de start van het zomerseizoen. Juist dan is er veel te doen in de tuin en hebben mensen direct een goede bestemming voor het geld. De bladblazers, hogedrukreinigers, snoeischaren en andere apparaten zijn niet aan te slepen. Verondersteld wordt dat veel van deze aankopen gedaan worden met het net ontvangen vakantiegeld. Maar er fijn van op reis gaan kan natuurlijk ook…! 

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.