Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

High end bedrijfspand met luxe hotelsfeer | Noordenne Interior & Exterior Design

Het begon allemaal met de wens Van Noordenne Glasgroothandel en Glasindustrie een uitstraling te geven die past bij de toekomstvisie en professionaliteit van het bedrijf. Ook de internationale allure mocht niet ontbreken, want het wereldwijd opererende bedrijf ontvangt regelmatig gasten uit het buitenland. Nathalie van Noordenne kon al haar passie, creativiteit en deskundigheid kwijt in dit megaproject. Het resultaat is een high end bedrijfspand met luxe hotelsfeer. Vergaap je aan deze interieurkunsten en waan je even ver weg van Nederland…

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Akoestische plafonds: Jaleco. Natuursteen: Cosentino. Hoofdaannemer en bouwpartner: Blokland Bouwpartner. Accessoires: Pols Potten.

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Wanden: Arte International

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Verlichting: Modular. Meubilair en inrichting: Keijser&Co. Interieurbouw: Pruko Projecten.

Transformatie bedrijfspand

Een bedrijfspand met een receptie die aandoet als hotellobby, een personeelskantine die is omgebouwd tot volwaardig bedrijfsrestaurant mét loungegedeelte, een mediaruimte die van alle gemakken is voorzien én drie verdiepingen aan kantoorruimte voor een deel van het personeel: Nathalie van Noordenne was met een vakkundig team van professionals een paar jaar bezig met de transformatie van het pand van het glasbedrijf. En het project is nog niet voltooid: de volgende stap is de directieruimte op de derde, tevens bovenste, verdieping.

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Natuursteen: Cosentino. Elektrotechnische installaties en domotica: P. van Rikxoort B.V.

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Interieurarchitecht: Nathalie Van Noordenne. Stalen wanden: GewoonGers BV. Vloeren: Prolance Projecten & Interieurs.

Sfeervolle, functionele receptieruimte

Zodra je de receptie binnenstapt, waan je je in een luxe hotellobby ergens in Spanje of Dubai. De grote ruimte is opgedeeld in een ontvangst met natuurstenen balie, sfeervolle zithoek en functionele spreekkamer, met transparant glas gescheiden van de rest van de ruimte. De spreekkamer is vrijstaand geplaatst en aan een kant voorzien van een stijlvolle kastenwand. Het glas wordt hier multifunctioneel ingezet: het biedt de nodige privacy, symboliseert de open bedrijfscultuur, accentueert de diepte van de totale oppervlakte én het laat uiteraard direct zien waar het bedrijf voor staat: glasverwerking.

Bedrijfspand, Noordenne, the art of living

Bedrijfsrestaurant met gevoel van grandeur

Het bedrijfsrestaurant is in dezelfde sfeer doorgetrokken als de receptie en ook deze multifunctionele ruimte is van alle gemakken voorzien. Deze ruimte is het visitekaartje van het bedrijf: hier worden de nationale en internationale gasten mee naartoe genomen om een goed beeld te krijgen van het bedrijf. Vanaf het boudoirachtige loungegedeelte op de vide kijk je op de volledig geautomatiseerde productiehal.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Birgitta van der Linden, BLUSHtxt, geschreven voor magazine nr.5 2020
Fotografie: Peter Baas
Fotografie bedrijfspand: René van Dongen

____
Wil je meer projecten zien van Noordenne?