designkeuken, gaggenau

  • Gaggenau Showroom
  • Taurusavenue 36
  • 2132 LS Hoofddorp

High-end designkeuken | Gaggenau

Als je na achttien jaar wordt teruggevraagd voor een tweede verbouwing, dan is dat een groot compliment voor een interieurontwerper. Piet-Jan van den Kommer kreeg deze eer onlangs in zijn geboortedorp Bergen. Daar bracht hij een woonhuis helemaal up-to-date met de veranderde woonwensen van de eigenaresse en haar twee jonge dochters. Voor de high-end designkeuken werd gekozen voor exclusieve keukenapparatuur van Gaggenau.

Totaaloplossing

Met zijn designteam en eigen werkplaats biedt Van den Kommer een totaaloplossing voor maatwerkin- en -exterieurs voor woningen en bedrijven in binnen- en buitenland. De ontwerpen kenmerken zich door het gebruik van pure materialen en het oog op gebruiksgemak. Door het persoonlijke contact met zijn opdrachtgevers kan hij een creatief en verassend ontwerp aanbieden passend bij de woonwensen en behoeftes van zijn klant. Met zijn designteam en getalenteerde meubelmakers creëren en realiseren zij het compleet: van ontwerp in de studio tot realisatie in eigen werkplaats en vervolgens ook de plaatsing op locatie.

 

designkeuken, gaggenau

Keukenapparatuur

Uiteraard is het kiezen van de juiste apparatuur voor de maatwerkkeukens een zeer essentieel element in het ontwerpen van een op maat gemaakte designkeuken. Gaggenau is de perfecte aanvulling om deze designkeukens compleet te maken. De stijlvolle apparatuur van Gaggenau wordt gekenmerkt door hetzelfde vakmanschap, gebruiksgemak en oog voor detail waar ook Piet-Jan van den Kommer voor staat.

 

designkeuken, gaggenau

Keukenontwerp als voorbeeld

Qua basis zijn ze in dit huis voor ton-sur-ton gegaan. Dat geeft veel rust en maakt het tot één geheel. Een interieur moet niet te bedacht zijn, je moet er geen twintig materialen in willen proppen, aldus Van den Kommer. Je wilt het juist subtiel, tijdloos en toch up-to-date houden. Deze handgemaakte designkeuken bestaat uit een ruim keukeneiland met een kastenwand. De keuken is gemaakt van gezandstraald massief eiken en is afgewerkt in een dekkende kleur (afgewerkt met Osmo hardwax) die terugkomt in het blad. Het werkblad is van wit marmer met een diepe groen-grijze ader. De gehele keuken is voorzien van handgemaakte massief eiken laden en legplanken. Diverse kasten en laden zijn elektrisch te openen, waaronder de prullenbaklade en de exclusieve koel-vriescombinatie van Gaggenau.

 

designkeuken, gaggenau

Keuken met veel extra’s

In de keuken is een nis gecreëerd met een zwarte inbouwwasbak en aan weerszijden Gaggenau apparatuur, waaronder een 200 serie combi-stoomoven en stoomoven met warmhoudlade in Gaggenau antraciet. Aan de andere kant tref je de waanzinnige Vario 400 serie wijnklimaatkast die ruimte biedt aan 70 flessen en beschikt over twee verschillende temperatuurzones. De luxe koel-vriescombinatie en vaatwasser zijn stijlvol verwerkt achter een houten deur. In het blad zie je een flexinductiekookplaat met geïntegreerde afzuiging. De avantgardische en toch tijdloze Gaggenau inbouwapparatuur is helemaal naar wens en gebruiksbehoefte van de bewoonster en haar dochters. Samen hebben zij de apparatuur uitgekozen om zo maximaal te genieten van alle mogelijkheden.

 

Tekst: Marlou Peters-Overkamp
Fotografie: Piet-Jan van den Kommer

____

Keuken, Exclusief, Metropolitan, Keukenapparatuur, Kitchen

____

Meer projecten bekijken van Gaggenau?