High end donkere keuken met de charmes van een nachtegaal

Hollands Maatwerk

Als je de kwaliteiten van Hollands Maatwerk kort moet samenvatten, dan doe je dat het best door te zeggen dat door hen functionaliteit en esthetiek worden samengesmolten tot een piece of art. Ongekende exclusieve keukens worden door hen bedacht, uitgetekend, geproduceerd én geplaatst. In dit gehele proces zijn ze een betrokken partner die tot het uiterste gaat voor de klant. Dit prachtige ontwerp dat is geplaatst in een grote villa in Arnhem bestaat uit een riant eiland met ertegenover een indrukwekkende kastenwand. Onderdeel drie van deze keuken verdient wat persoonlijke aandacht, want het meesterdesign achter deze keukentafel is ongekend. Toch zeggen de foto’s al genoeg: de schoonheid van deze keuken is te vergelijken met de prachtige zang van een nachtegaal: diep, intens en liefdevol.

Maatwerk Hollands Maatwerk is ontstaan vanuit de werkvloer. Dat houdt in dat het verkoopteam óók in de fabriek heeft gestaan, daar waar de keukens vervaardigd worden. Ze weten exact wat ze maken en waar ze mee werken. Geen poreuze materialen dus zoals spaanplaat, maar professioneel advies over wat wel en niet kan in het technische aspect van het maken. Daarmee leveren ze echter niets in op het esthetische vlak. Ze weten altijd meerdere ontwerpen te maken waaruit de klant kan kiezen: op een groot scherm, in 3D én fotorealistisch. Dát onderscheidt.

Gemak en uitstraling

Laten we beginnen met een paar mooie feiten op een rijtje te zetten. De kastenwand allereerst is vijf meter lang, drie meter hoog en is gemaakt van massief eiken met een geborstelde afwerking. Deze bevat een grote koelkast, grote wijnklimaatkast, grote vriezer, combi-oven én koffieapparaat; alle van Miele. Doordat alle apparaten bij elkaar geplaatst worden, ervaar je enorm veel gebruiksgemak in deze keuken. Daarnaast is ook voor de esthetiek goed nagedacht over de positionering van de apparaten. Ze komen alle uit dezelfde lijn en zijn compleet uitgelijnd ten opzichte van elkaar voor een evenwichtige uitstraling. Een bijzonder exclusieve toevoeging is de nis voor luxe dranken. Deze persoonlijke touch is eigenlijk een lift van 1.20 meter breed die met een afstandsbediening omhoogkomt. Hierdoor zijn de whisky’s en sigaren prachtig uitgelicht en heb je meteen een ontzettend uniek technisch snufje dat de keuken persoonlijk maakt.

Zwevend tafelblad

In deze keuken is gewerkt volgens het principe: ‘Bigger is better.’ Overal is nagedacht over de indruk die de keuken op je achterlaat als je deze ruimte binnenkomt. Omdat het hier een L-vormige ruimte betreft, leek het Hollands Maatwerk een goed idee om het eiland alle lengte te geven, voorbij de muur. Zo komt de keuken ook echt de ruimte in en is die niet weggestopt in de hoek. Daar waar de keuken de hoek om gaat, is where the magic happens! In het eiland is namelijk een opening gemaakt, waar de tafel in gestoken is. De ruimte boven én onder het tafelblad is opengelaten, waardoor de tafel lijkt te zweven. Uiteraard doet het granieten blad van 11 centimeter dik nog even een schepje bovenop de unieke uitstraling. Alles hier is van massief eiken en uiteraard maatwerk. Omdat alles in elkaar doorloopt heb je een prachtige eenheid tussen keuken en eetgedeelte.

Maatwerk

Hollands Maatwerk is ontstaan vanuit de werkvloer. Dat houdt in dat het verkoopteam óók in de fabriek heeft gestaan, daar waar de keukens vervaardigd worden. Ze weten exact wat ze maken en waar ze mee werken. Geen poreuze materialen dus zoals spaanplaat, maar professioneel advies over wat wel en niet kan in het technische aspect van het maken. Daarmee leveren ze echter niets in op het esthetische vlak. Ze weten altijd meerdere ontwerpen te maken waaruit de klant kan kiezen: op een groot scherm, in 3D én fotorealistisch. Dát onderscheidt.

Donkere keuken_Hollands Maatwerk, the art of living

Editor: Celine Jacobs

Datum: 04-02-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living

Fotografie: Jaro van Meerten Fotografie & video