High End Kitchens, Culimaat, maatwerk keukens, zwart wit keuken

  • Culimaat – High End Kitchens
    De Enst 7
    5258 BM Berlicum

High End Kitchens | Culimaat

De keuken is niet zomaar een ruimte om in te koken. Het is het hart van de woning waarin alles samenkomt en nieuwe dingen ontstaan. En juist omdat het zo’n belangrijke functie vervult moet alles kloppen: van het design, het gebruiksgemak, tot aan de routing en de apparatuur. Vanuit die gedachte creëert Culimaat High End Kitchens hoogwaardige keukenconcepten. Elk concept is een unieke combinatie van vormgeving, kleur, materiaal en afwerking, waardoor een ultieme keukenbeleving ontstaat.

Ultieme keukenbelevingen

Culimaat High End Kitchens creëert ultieme keukenbelevingen. “Bij Culimaat worden we gedreven door de liefde voor luxe keukens, een grenzeloze creativiteit en het streven naar absolute perfectie,” vertelt eigenaar en keukenarchitect Twan Swanenberg. “We dagen onszelf graag uit en denken altijd een stap verder om de mooiste high end keukens te maken.’’

High End Kitchens, Culimaat, maatwerk keukens, zwart wit keuken

Manier van leven

‘’Ons bestaansrecht ontlenen wij aan het feit dat wij anders willen zijn dan de omgeving. Elk detail wordt volledig afgestemd op de gebruiker en zijn manier van leven. Hierdoor is iedere keuken uniek. Ze worden verbonden door een exquise kwaliteit, innovatiekracht en excellent vakmanschap, zowel in design als uitvoering. Denk: vrijwel onzichtbare naden, een hoogwaardige detaillering, een bijzondere en vernieuwende vormentaal en de mooiste grondstoffen, toegepast op manieren die u zelf nooit voor mogelijk had gehouden.”

Minimalistische uitstraling

De filosofie en werkwijze van Culimaat High End Kitchens zijn terug te zien in de realisatie van een leefkeuken met een warm – minimalistische uitstraling. Hiervoor werkte het bedrijf samen met de interieurstudio van Nederlands’ meest gevierde ontwerper Jan des Bouvrie en Vlassak-Verhulst, specialist op het gebied van exclusieve villabouw – twee partijen die net zoals Culimaat High End Kitchens gaan voor perfectie en ultiem woongenot.

High End Kitchens, Culimaat, maatwerk keukens, zwart wit keuken

Strak vormgegeven keuken

“De opdrachtgevers hadden duidelijke wensen: een royale, strak vormgegeven keuken met een warme sfeer die perfect past binnen hun villawoning,” vertelt Twan. “Dit vertaalden wij in een keuken met een strakke belijning en twee hoofdelementen: een wit kookeiland en een donkerkleurige kastenwand. Het kookeiland is volledig uitgevoerd in Corian®, een materiaal dat nagenoeg naadloos verwerkt kan worden, waardoor een hele strakke uitstraling ontstaat. Als tegenhanger kreeg de kastenwand een donkere kleur door de keuze voor FENIX® van Arpa. Dit is een heel stevig materiaal met een matte uitstraling. Het voordeel van FENIX® is dat het een zelf herstellend product is, wat wil zeggen dat beschadigingen gemakkelijk verwijderd kunnen worden en er geen vingerafdrukken in het materiaal trekken, waardoor het heel gebruiksvriendelijk is.”

Bijzondere details

Het strakke keukendesign bevat vele bijzondere details, die zorgen voor een warme touch. Zo is de kastenwand uitgewerkt met gepoedercoate schappen en een opvallende achterwand van blauwstaal met Ledverlichting. De verschillende materialen en kleuren samen zorgen voor een sfeervol geheel. Daarnaast heeft de keuken een hoog gebruiksgemak.

Alles klopt

Twan: “Door een uitschuifbaar paneel kan een deel van het werkblad afgesloten worden van de ruimte. Ideaal in het geval van bezoek bijvoorbeeld. De keuken is bovendien uitgevoerd met hoogwaardige apparatuur van Miele en een kokendwaterkraan van Quoker voor optimaal comfort. Kenmerkend is ook het hoge afwerkingsniveau van deze keuken; alles is tot in de details op maat gemaakt en uitgedacht. Dit is onder andere terug te zien in de dunne plint van het eiland en de greeploze kasten. Het resultaat is dat alles klopt – iets wat we bereikt hebben door goed overleg met Studio Jan des Bouvrie en Vlassak-Verhulst en de opdrachtgevers zelf, die daardoor kunnen genieten van ultiem woongenot.”

Tekst: Dana Otten
Fotografie: Peter Baas

_____

Meer projecten bekijken van Culimaat?