Maatwerk | Van der Windt, the art of living

High-end meubelmaatwerk | Van der Windt en Boreas

Woondromen realiseren: daar zet Van der Windt zich iedere dag gepassioneerd voor in. Wat 55 jaar geleden begon als kleinschalig aannemingsbedrijf, is vandaag de dag uitgegroeid tot een gespecialiseerde onderneming gericht op het verzorgen van totaalconcepten in de exclusieve woningbouw. Regelmatig werkt Van der Windt hiervoor samen met meubelmaatwerkbedrijf en dochteronderneming Boreas meubelmaatwerk, waardoor ook het interieur van een woning in een bijzonder hoogwaardig jasje wordt gestoken. Tijdens een bezoek aan de twee bedrijven, gevestigd in Oudewater, maakt The Art of Living kennis met het bijzondere verhaal achter Van der Windt en Boreas.

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Stalen kozijnen & deuren: Indoor Steel. Trapbekleding (leer): Alphenberg Leather.

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Akoestisch plafonds: Echo Acoustic. Partner projectverlichting: Box Lighting.

 

Stijlvol aangeklede ruimtes

We starten de kennismaking in het prachtige nieuwe pand van Van der Windt, dat in oktober van afgelopen jaar werd opgeleverd. Bij binnenkomst worden we ondergedompeld in een schitterende beleving, waarin het DNA van het bedrijf en dochteronderneming Boreas perfect tot uiting komt. Topkwaliteit, vakmanschap en een high-end uitstraling gaan hand in hand in stijlvol aangeklede ruimtes, die de vele mogelijkheden op het gebied van hoogwaardig bouwen en meubelmaatwerk tonen. “Ons motto luidt: ‘niet denken in problemen, maar in uitdagingen’,” vertelt Jan Dionisius, de drijvende kracht achter de twee bedrijven. “Hierdoor zijn we in staat om tot unieke dingen te komen, met als resultaat exclusieve en vernieuwende bouwprojecten.”

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Partner projectverlichting: Box Lighting. Houten vloer: Theo van Epen. Verlichtingsarmaturen: Nexxt Lighting. E-installatie: Installatiebedrijf Velegro B.V.

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Interieurbouw: Boreas. Grepen keuken: Buster and Punch. Gietvloer: RSC Kunststoftechniek BV. Natuursteen vloeren/ keukenblad: Schoenmakers natuursteen.

 

Specialist in de exclusieve woningbouw

Waar ze tien jaar geleden nog met tien medewerkers werkten, hebben ze anno 2021 zo’n 45 toegewijde professionals aan zich gebonden. Hun kracht is dat ze alle expertise in huis hebben om totaalprojecten te realiseren en klanten daarbij volledig te ontzorgen. Ze hebben alles in eigen beheer, waardoor ze toe kunnen zien op een constante topkwaliteit, strakke planning, goede communicatie en een vlot traject. Daarbij hebben ze door de jaren een netwerk opgebouwd met toonaangevende (interieur)architecten en ontwerpers met wie zij samenwerken.

Groene wand: Vertical Gardens. Kranen: Gessi. W-installatie: B&V Techniek. Schilderwerken: Mark Steenbrink & Zn Schilderwerken. Raambekleding / vitrages: Indivipro Netherlands. Gashaard (merk Kalfire): Boxman van Wijk.

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Akoestisch plafonds: Echo Acoustic. Design verlichting: Jacco Maris.

Maatwerk | Van der Windt, the art of living

Beeld en geluid: B&G Audio Video Domotica. Partner verlichting: Light & Design.

 

Hoogwaardig meubelmaatwerk

Het succes van Van der Windt leidde in 2015 tot de oprichting van dochteronderneming Boreas. “We liepen er in de praktijk tegenaan dat de interieurrealisaties niet altijd even goed aansloten bij het door ons opgeleverde exterieur,” licht Jan toe. “Daardoor ontstond het idee om een eigen meubelmaatwerkbedrijf op te richten, als aanvulling op onze bestaande dienstverlening. Sindsdien zetten we onze kennis en kunde in binnen de realisatie van maatwerkinterieurelementen zoals keukens, badkamers, inbouwkasten, deuren, bureaus, banken en tafels.”

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Dana Otten, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jaro van Meerten

____
Meer zien van J. van der Windt?