High-end penthouse in Amstelveen

Daacha

We kijken hier naar foto’s van een penthouse dat gebouwd is boven op het voormalige KPMG kantoor langs de A9. Plafondhoogtes tot 4,5 meter. Daacha heeft niet alleen alle vloeren mogen maken, maar ook wandpanelen en plinten in de sanitaire ruimtes, lees badkamer en toiletten. Wandpanelen uit één stuk, dus zonder voegen, speciaal gegoten voor de klant in onze werkplaats, vervolgens met een kraan naar binnen gehesen en geplaatst in het werk door onze meubelmaatwerkman. Met recht in dit geval ‘high end’.  

Een chique totaalbeeld  

We hebben onze befaamde Smooth Superior Duo Wave Flat gietvloer mogen installeren in een nieuwe kleur grijs, beetje tegen een zandkleur aan. Meer dan 200 m2. De klant heeft zelf gekozen voor de hoogglans zwarte panelen met een gouden kleine glitter voor in de grote douche en voor in het prive toilet, waar zelfs nog kasten zijn gemaakt, ook voorzien van onze panelen. In het gastentoilet heeft de klant gekozen voor ons tevens befaamde Peacock paneel (kleuren van een  pauw dus). Daacha heeft haar stalen slechts hoeven laten zien, de klant was direct verkocht, heel gedurfd dachten wij. Klant is niet meer piepjong, maar heeft wel veel klasse en blijkbaar ook smaak. Het is prachtig geworden, chique zelfs.  

Gietvloer als verbindende factor  

Het ontwerp leent zich erg goed voor een gietvloer, alle ruimtes lopen naadloos in elkaar over, de gietvloer is de verbindende factor.  Onze gietvloer is een beetje zacht en voelt om die reden erg comfortabel aan, zeker als de vloerverwarming aan staat. In de zomer voelt de vloer juist koel aan. Contactgeluiden van lopen worden geabsorbeerd door de gietvloer, wel zo prettig in een appartementsgebouw. Gietvloeren lopen naadloos aan tegen de genoemde panelen en plinten, dus geen kit op vloerniveau, dus geen onderhoud. 

Al met al een complete invulling. Ontwerp is modern en strak, maar tegelijkertijd word je omarmd bij binnenkomst door de vele prenten aan de muur. Een beetje een galerij. Onze duo gietvloer in een grijstint met een natuurlijke vleug past heel goed in het plaatje en brengt rust.  

Editor: Media Team

Datum: 02-01-2024

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Daacha

Fotografie: Denise Zwijnen