High-end wandbekleding voor een spraakmakend interieur 

Dutch WallTextile Company

Als je het woord wandbekleding hoort is de kans groot dat je meteen denkt aan verf of behang. Maar er zijn ook andere manieren om wanden op te vullen. Je zou materialen zoals hout, leder of textiel kunnen gebruiken om het interieur een bijzondere en unieke uitstraling te geven. Een bedrijf dat dit als geen ander weet is Dutch  WallTextile  Company. Het bedrijf is internationaal bekend door het produceren van het meest fijne en luxe wandtextiel voor high-end interieurs. We delen dan ook graag aan aantal spraakmakende interieurs, waarbij echt het hotelgevoel is gecreëerd. We hopen je hiermee te kunnen inspireren!

Uitstraling 

Dutch WallTextile Company herinterpreteert een traditioneel product door vakmanschap en elegantie te combineren met een hedendaagse stijl. Dit is dan ook duidelijk terug te zien in de verschillende slaapkamers waarvan zij onderdeel uitmaakte. Met textiel en stoffen krijgt de muur extra diepte en textuur. Hierdoor geef je de hele ruimte meer dimensie en kun je de beoogde ruimte sfeer in de kamer op een bijzondere manier benadrukken. De slaapvertrekken krijgen hierdoor een luxe hotelsfeer. Door te kiezen voor chique stoffen in veelal rustige kleuren kon deze sfeer gewaarborgd worden.  

Wandtextiel: Silk

Soorten wandbekleding 

Eén van de materialen die werd gebruikt om de wanden mee te bekleden is Silk, oftwel zijde. Deze stof werd gemaakt van zachte matte zijde uit India en is in erg veel verschillende kleuren te verkrijgen. In een andere ruimte werd gekozen voor compleet andere wandbekleding; Wicker. Dit is textielbehang met een rietachtige look en een donker patroon. En daarnaast kreeg het Birch textiel ook een plekje in één van de ruimtes. Dit is gestreept textiel dat ook verkrijgbaar is in erg veel verschillende kleuren. Hoewel al deze verschillende soorten textiel een compleet andere look hebben, hebben ze ook één ding gemeen; ze geven iedere kamer een unieke, interessante uitstraling. De high-end uitstraling van het behang bevordert een heerlijke nachtrust.  

Wandtextiel: Birch

Editor: Media team

Datum: 13-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art Of Living