High end wonen in alle opzichten

Studio Hermanides

Of je nu kookt, eet, leest of zit te gamen: overal in dit schitterend ingerichte penthouse heb je een waanzinnig uitzicht waarop je niet uitgekeken raakt. Dat raak je ook niet op het interieur met prachtige materialen, verrassende vormen en stijlvolle kunstwerken. Dit pied-à-terre leverde Jeroen Machielsen van Studio Hermanides turn-key op aan zijn opdrachtgever, die bovendien nu nog kan rekenen op het personal homemanagement dat de studio biedt. 


Eetkamer

High end, penthouse, Studio Hermanides

Alle leveranciers van de eetkamer

Raambekleding

CUR10

Raamdecoratie

Indivipro

Parketvloer

bARCflooring

Keukenapparatuur

Gaggenau

Natuurkunst

Meester in Bloemen

Kokendwaterkraan

Quooker Nederland B.V.

Maatwerk natuursteen

Schoenmakers Natuursteen

Soepele overgang  

Veel aan dit penthouse van ruim driehonderd vierkante meter woonoppervlakte is bijzonder: dat je letterlijk een rondleiding kunt krijgen, draagt daar zeker aan bij. In de entree vindt de eerste kennismaking plaats met één van de kunstwerken die de woning rijk is. Het hangt boven een maatwerk sidetable met twee poefs die zijn gemaakt naar Jeroens ontwerp. De wand met garderobekast is voorzien van eikenhouten deuren in een warme bruine tint en een wand met verfijnde verticale latten. De wand loopt in gebogen vorm door het penthouse en verbindt op deze manier diverse ruimtes. De keramische vloer gaat over in een houten vloer ter hoogte van de game-ruimte: een ruimte met bureaus en een grote wandkast met open vakken, die net als alle kasten van Studio Hermanides op maat zijn ontworpen en vervaardigd. 

 

Natuursteen blikvanger 

Als je de game-ruimte uitloopt en bij de keuken de grote open leefruimte betreedt, is het oogverblindende uitzicht hetgeen als eerste de aandacht vraagt. In het interieur staat niets dit uitzicht in de weg: de transparante, zandkleurige gordijnen staan open en geen enkel meubelstuk belemmert het zicht. Vervolgens wordt de aandacht al snel getrokken door het interieur. In de keuken, die voor een deel al een vaststaand gegeven was toen de bewoner de beschikking kreeg over het appartement, nodigt de bar aan het kookeiland uit om plaats te nemen op een van de groene barstoelen. Jeroen vertelt: “De basis hebben we gelaten zoals deze was, omdat de kastfronten goed in de smaak vielen bij de bewoner. We hebben de keuken een upgrade gegeven door de achterwand met bovenkasten te vervangen door een natuurstenen wand met verlichting en planken. Ditzelfde natuursteen hebben we gebruikt voor het bargedeelte.” De keuken gaat over in een prachtige gestylde kastenwand. Tegenover de keuken staat een donkere, organische gevormde eettafel met daaraan stoelen van volledig lichtgrijs nubuck. Erboven hangt een organisch gevormd armatuur, passend bij de organische gevormde tafel. 


Woonkamer

High end, penthouse, Studio Hermanides

Alle leveranciers van de woonkamer

Interieurarchitect

Studio Hermanides

Afbouw & keuken/kasten

aannemingsbedrijf J. van der Windt B
High end, penthouse, Studio Hermanides
High end, penthouse, Studio Hermanides

Asymmetrie en organische vormen 

Jeroen kreeg van zijn opdrachtgever, voor wie hij al meerdere projecten uitvoerde, carte blanche. Zijn eerste ontwerpvoorstel met rijke materialen, aardetinten en asymmetrische vormen was een schot in de roos. Jeroen: “Niets in deze woning, behalve de gang, loopt recht. Daarom hebben we bijvoorbeeld karpetten die schuin lopen, zodat ze passen bij de vormgeving van het penthouse zelf.”. Dat is niet het enige: de planken van de eikenhoutenvloer lopen taps toe en wisselen elkaar in spiegelbeeld af. 


Slaapkamer

High end, penthouse, Studio Hermanides

Alle leveranciers van de slaapkamer

Beddenwinkel

Bedvisie Amsterdam

Gescheiden en toch samen  

De tv- en loungeruimte gaan in elkaar over door twee sofa’s die met de ruggen tegen elkaar aan staan. Een zijde is gericht op het wandmeubel met televisie, de loungekant is gericht op de raampartijen. De ruimte wordt optisch van de keuken en eettafel gescheiden door een blikvanger in de vorm van een gorilla, onderdeel van de kunstcollectie die Jeroen voorstelde. “Deze gorilla bestaat uit allemaal lege kogelhulzen”, licht Jeroen toe. Over een groen kunstwerk dat tussen twee raampartijen in staat vertelt hij: “De vormen zijn geïnspireerd door overrijpe meloenen in verschillende stadia.” Groentinten komen ook als accent terug in bijvoorbeeld de fauteuils, karpetten en planten. 


Glamour, interieurontwerp, Versteegh Design

Badkamer

High end, penthouse, Studio Hermanides

Alle leveranciers van de badkamer

Douche & kranen

Hotbath
High end, penthouse, Studio Hermanides

Chique verblijf  

Het privédomein van de heer des huizes is stijlvol en rustig ingericht met een groot tweepersoonsbed dat aan beide zijden een nachtkastje heeft met daarboven ronde hanglampen van messing. De bestaande en-suite badkamer heeft een upgrade gekregen in de vorm van een maatwerk wastafelmeubel, zoals dat ook door Studio Hermanides is gedaan voor de badkamers die bij de kinderkamers horen. Het gedeelte van de garderobekasten dat glazen deuren met stalen kozijnen heeft, is uitgerust met linnenlook planken: net nog iets chiquer dan de gladde taupekleurige planken van de dichte garderobekasten. De ingebouwde verlichting in de kasten is functioneel en bijzonder sfeervol. 

Personal homemanagement  

High end wonen is in dit penthouse letterlijk en figuurlijk van toepassing. En dat betreft niet alleen de hoogte waarop het penthouse is gelegen en de manier waarop het is ingericht. Jeroens opdrachtgever maakt ook gebruik van het personal homemanagement van Studio Hermanides. Jeroen: “Wat iemand voor services wenst verschilt, maar denk hierbij aan alles waar je mee te maken kan of wilt krijgen als je eenmaal in je nieuwe huis woont. Van het inschakelen van een monteur, het aansturen van de interieurverzorger, het wekelijks laten komen van een bloemist met verse bloemen die meteen de planten water geeft, tot het periodiek opnieuw stylen van de woning, bijvoorbeeld met het wisselen van de seizoenen. Alles kunnen we regelen.” Kortom, voor een high end woonbeleving is personal homemanagement als vervolg op een turn-key oplevering, misschien wel de ultieme oplossing 

Editor: Media team

Datum: 14-04-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal