High-end wonen in de wolken

The Grand Interior

Wonen in een penthouse is voor dit project in de prestigieuze Rotterdamse Zalmhaventoren door The Grand Interior letterlijk en figuurlijk naar een hoger niveau getild. Op de eenenvijftigste verdieping van de hoogste toren in de Benelux realiseerden de interieurdesigner en z’n team namelijk een turn-key-penthouse met fabuleus interieur – grotendeels uit de eigen ‘The Grand Collection’ – en een ongekend uitzicht om bij weg te dromen.


Living

Wonen, interieurontwerp, The Grand Interior

Leveranciers van de living

Leren wandbekleding

Alphenberg Leather

Sparkle of Hollywood

“The Grand Interior biedt een uitgebreide meubel- en accessoirescollectie met een Italiaanse grondslag en een sparkle of Hollywood. Zo ook in dit penthouse, waar we vanuit een casco startpunt een high-end interieur met grote meubelen en een ultieme afwerking hebben gerealiseerd,” vertelt Frank Versteeg. Het riante penthouse heeft twee dakterrassen en een living met royale zithoek en dining, die onderling optisch worden verbonden door de keuken. Op de vloer ligt een eikenhouten chevronvloer: een Hongaarsepuntvariant met smallere planken. De hoogwaardige afwerking is ook te zien in de verlichting, de wanden, die met Italiaans stucco zijn afgewerkt en de hoge plinten die in de wanden zijn verwerkt en gestuct. De gordijnen en vitrage zijn in een champagnekleur uitgevoerd en lopen ton-sur-ton over in de wanden. De satijnen stof en hoge dubbele plooi van de gordijnen geven extra cachet aan de luxueuze uitstraling.


Eetkamer

Wonen, interieurontwerp, The Grand Interior

Leveranciers van de eetkamer

Interieur

The Grand Interior

Maatwerk

Gino Babel Interieurs

Verlichting

Maretti Lighting
Wonen, interieurontwerp, The Grand Interior

Riante suites

De twee riante suites hebben royale bedden en rijkelijk gevoerde hoofd-borden en ieder een en-suitebadkamer in dezelfde stijl, met geborstelde rvs-kranen, Italiaans stucco en wand- en vloertegels in Armani grey. De mastersuite heeft de grootste badkamer met bad en vanuit de inloop-douche bovendien het mooiste uitzicht. Frank: “De mastersuite heeft dubbele inloopkasten met een routing in de vorm van een S. Het stijlvolle glas dat we overal hebben toegepast, komt ook terug in de walk-in-closet.” De zichtlijnen zijn volledig benut. Zo kun je zelfs vanuit de douche nog van het uitzicht genieten.


Bovenverdieping

Wonen, interieurontwerp, The Grand Interior

Leveranciers van de bovenverdieping

Interieur

The Grand Interior

Douche & kranen

Hotbath

Strak maatwerk

De tweede suite blijkt via een bijzondere feature toegankelijk: via de achterwand van de keukenkasten leidt een ‘geheime’ deur je erheen. Het is onderdeel van al het strakke maatwerk dat het penthouse rijk is. De keuken zelf heeft een royaal kookeiland: iets waar The Grand Interior om bekendstaat. “We hebben de keuken voorzien van een werkblad in de nieuwste dektonuitvoering: de Lucid met een grijs en taupe marmerstructuur.” Het geeft een chique uitstraling aan de moderne keuken met donkere kastfronten en maatwerkkasten. Al met al is er alles aan gedaan om ervoor te zorgen dat de bewoners met hun hoofd in de wolken kunnen wonen en dus alleen maar hoeven te genieten.

Editor: Celine Jacobs

Datum: 21-02-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Sanne Bender

Fotografie: Jurrit van der Waal