Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

High-end zomerhuis | DMD Amsterdam 

Aan de Loosdrechtse Plassen staat deze vakantievilla waar volop plaats is voor gezelligheid, genieten en gastvrijheid. Voorheen was het een donkere jaren ’70-woning, maar dankzij DMD Amsterdam voelt het nu aan als een nieuwbouwwoning met alle luxe die je je maar kunt wensen. Aan de buitenzijde vond er een ware metamorfose plaats. De gedateerde materialen en kleuren maakten plaats voor lichte kleuren, openheid en een rieten kap. Nu heeft de woning echt de uitstraling van een zomerhuis. De eigenaars varen vanuit het boothuis zo de plas op of nemen een duik in het water vanaf de eigen steiger. Dick Mulders van DMD Amsterdam vertelde ons graag meer over dit project.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Verlichting: Modular. Leverancier verlichting: Lars Van Westerop.

Confectie: Cur10. Interieurontwerp: DMD Amsterdam. Houten vloer: Bo Parket.

 

Grote verbouwing

Aan de buitenzijde werd de gevel gestuct en de dakpannen maakten plaats voor riet. Er werden dakkapellen geplaatst en de hoofdverdieping kreeg een grote veranda. Die zorgt ervoor dat de eigenaars zo lang mogelijk van het buitenleven kunnen genieten met een prachtig uitzicht over de plas. Het boothuis en de garage zijn nieuw en ook de tuin werd opnieuw aangelegd. De houten trap aan het zomerhuis en de grassen langs het water geven je nog eens extra een vakantiegevoel. Vanaf de bel-etage kijk je over de daken van het boothuis en de garage heen naar het water. Op de daken hebben we sedum en grassen geplaatst, zodat het uitzicht altijd fijn en groen is”, aldus Dick.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Elektrische installatie: Keijzer Techniek.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Stalen deuren (wit): Atelier Termaaten. Badkamertegels: Porcelanosa Projecten. Installaties: Loodgietersbedrijf Freek Blees. Badkamerkranen van de Piet Boon by COCOON collectie.

 

Buitenleven

Een rode draad door het ontwerp van binnen en buiten is koper. Dit zie je binnen terugkomen in de kranen, badkamerspiegel en zelfs in de kunstwerken. Buiten is het gebruikt voor de buitendouche en het gevelbeslag. Als grondbedekking werd aan de buitenzijde gekozen voor natuursteen, teak en grind. “De tuin hebben we ontworpen en heringedeeld. Wij hebben geen verstand van planten, maar wel van andere materialen en indelingen. We hebben daarom bepaald waar de planten moesten komen, het speelveld voor de kinderen, de veranda en wat voor materialen mooi zouden zijn. Op basis van die inrichting heeft de hovenier geadviseerd over de juiste planten en de tuin aangelegd”, aldus Dick.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Verlichting: Modular.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Hoofdaannemer: Om Bouwgroep. Buitenmeubilair (merk): Borek parasols | outdoor furniture.

Verassend interieur | DMD Amsterdam, the art of living

Tuinmeubelen leverancier: Royal Design.

 

Eenheid en verschil

Eén van de belangrijkste ontwerpelementen is de badkamer en suite. Dat ontwerp biedt een hotelachtige luxe. Daarnaast is er veel afwisseling te zien. De houten vloer in een Hongaarse punt wordt afgewisseld door cappuccinokleurige keramische tegels. In de keukens en badkamers is gebruikgemaakt van bruin marmer in combinatie met eikenhout en koperen armaturen. Voor de keuken en de pantry werd gekozen voor Fenix: een plaatmateriaal met een matte afwerking en een textuur die fluweelzacht aanvoelt.

 

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Desiree Pennings, geschreven voor magazine nr.1 2021
Fotografie: Jelle Rietveld

____
Wil je meer projecten zien van DMD Amsterdam?