Nieuw interieur voor historisch pand

Samenwerking tussen Design Vloeren Nijkerk en by Thimble

Een mooi voorbeeld van de samenwerking tussen Design Vloeren Nijkerk en interieurstudio By Thimble vinden we in de realisatie van een interieurproject voor een sfeervol, historisch pand in de regio Utrecht. Dit pand dateert uit 1902 en is gesitueerd tussen verschillende andere historische woningen. Via de aanwezige grote ramen is er bovendien een prachtig uitzicht op het vele omliggende water.

“Hoewel de klanten al enige tijd met tevredenheid in het pand woonden, waren zij op zoek naar een manier om hun interieur op de benedenverdieping meer eenheid en warmte te geven”, licht Lieke Vingerhoed, eigenaresse van By Thimble, het project toe. “Zoekend naar inspiratie kwamen ze op mijn website uit en namen ze contact op voor een interieurplan. In een vrijblijvend intakegesprek hebben we vervolgens de belangrijkste wensen besproken. Daarna hebben wij een moodboard gemaakt, met daarin onder meer een ontwerp voor een nieuwe houten visgraat vloer van Design Vloeren Nijkerk. Bert-Jan Jurling, directeur van Design Vloeren Nijkerk, en zijn team hebben hierbij een perfecte afmeting aanbevolen en ervoor gezorgd dat de nieuwe vloer mooi aansloot bij de bestaande visgraat vloer in de gang.”


“Een kleurrijk schilderij en een ouderwets stoeltje die de klanten zelf al in bezit hadden, vormde een grote inspiratiebron voor het interieur”


FIJRI Interieurbouw realiseerde de kasten en en suite deuren in de woning.

Inspiratiebron
“Naast de vloer vormde ook een kleurrijk schilderij en een ouderwets stoeltje die de klanten zelf al bezaten een grote inspiratiebron voor het interieur”, vervolgt Lieke. “De kleuren die hierin terugkomen, zoals mintgroen, wit en oudroze, hebben we doorgetrokken in de rest van het interieur.”

Twee ruimtes
“Daarnaast hebben we de woonkamer opgedeeld in twee aparte ruimtes, waardoor de woning een stuk knusser is geworden. Er zijn verschillende maatwerkmeubels ontworpen, uitgevoerd door Fijri Interieurbouw uit Amersfoort. Om de ruimtes nog meer sfeer te geven, is er een gashaard geplaatst van Bako Openhaarden uit Soest. Vervolgens hebben we verschillende meubels opnieuw laten bekleden, om zo een mooi geheel qua kleur en materiaal te creëren.”


“Omdat we hoge kwaliteit nastreven, vinden we het belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor het leggen van een nieuwe vloer”


Tijd voor kwaliteit
Naast de verbouwing en het nieuwe interieur werd er ook vloerverwarming gelegd. Daarna werd de nieuwe visgraatvloer van Design Vloeren Nijkerk geplaatst. “Omdat we een hoge kwaliteit nastreven, vinden we het altijd belangrijk om voldoende tijd uit te trekken voor het leggen van een nieuwe vloer”, licht Bert-Jan toe. “Hout is een natuurproduct en dat heeft aandacht nodig. Daarnaast is het belangrijk om goed te kijken naar de afwerking. De nieuwe vloer bij dit project is volgens de zogenaamde klassieke methode gelegd, met banden en biezen. Omdat er goed is samengewerkt, is het traject prima verlopen en is het geheel bijzonder mooi geworden.”

Compleet geheel
“Ook wij zijn ontzettend blij met het eindresultaat”, vult Lieke aan. “We hebben een warm, compleet geheel gecreëerd, waarbij alle aspecten mooi op elkaar aansluiten. Omdat Design Vloeren Nijkerk en By Thimble elkaar goed aanvullen, hebben we echt iets kloppend neer kunnen zetten. Een nieuw thuis, waar de klanten heerlijk kunnen genieten van hun woonruimte.”

 

Fotografie: Jaro van Meerten

 

___

Deze bedrijven werkten mee aan de realisatie van dit project: