villa | mh1 architecten, the art of living

Historische villa met moderne eigentijdse uitbouw | MH1 Architecten

Op loopafstand van het centrum van Maastricht vond een gezin de plek van hun dromen. Onder bezielende leiding van architect Camiel Deelen van MH1architecten creëerden zij van het pand uit 1918 een fantastische villa die aan de hoogste standaarden voldoet. Warm, welkom en weergaloos mooi. Prikkel je zintuigen en loop met ons mee.

villa | mh1 architecten, the art of living

Architect: MH1 Architecten. Hoofdaannemer: Surinx BVBA.

villa | mh1 architecten, the art of living

Leverancier haard: Oosterbosch. Carpet: Koreman Exclusive Carpets. Gordijnen & Stoffering: Beks Interieur. Wandlampen & hanglamp woonkamer: Jacco Maris Design.

Terrazzo keukenblad: Quint & Rongen. Wandlampen & hanglamp woonkamer: Jacco Maris Design.

Interieurbouw en keukenbouw: Peter Claessens Interieur En Bouwprojecten. Keramische tegels: Michel Oprey & Beisterveld.

Eenheid in ruimten

De eigenaren hadden een duidelijke wens. De keuken, die zich met amper daglicht in het souterrain bevond, moest op een andere plek komen en ook de badkamers moesten anders. Zij kozen bewust voor de eigentijdse manier van verbouwen die MH1architecten kenmerkt. Al snel genoeg bleek tijdens het ontwerpproces dat het hele huis onder handen zou worden genomen.

Jaloezieën: Sunway (Benelux)

Vrijstaande baden: B-Dutch. W-installaties: Gilissen & Gilissen Installatietechniek. Wandlampen & hanglamp woonkamer: Jacco Maris Design. Keramische tegels: Michel Oprey & Beisterveld. Spiegels: Peter Claessens Interieur En Bouwprojecten. Kraanwerken badkamers: By Cocoon.

Renovatie

Het architectenbureau maakte het ontwerp voor de moderne uitbouw, de grondige verbouw van de villa en was tevens verantwoordelijk voor het interieurdesign en het ontwerp van de tuin. Camiel Deelen, MH1architecten: “Het hele proces is zeer prettig verlopen en de klant maakte heldere keuzes en koppelde die steeds snel terug. Het was ook een uitdaging, want met het renoveren van een oud pand weet je nooit zeker wat je tegen gaat komen als alle plafonds en muren eruit gaan. Het helemaal opnieuw vormgeven van het interieur en het toevoegen van een moderne schil om een gedeelte van de klassieke villa, was een prachtig proces.”

villa | mh1 architecten, the art of living

Binnenzwembad: Lotec Zwembadtechniek. Keramische tegels: Michel Oprey & Beisterveld.

Ontwerp en aanleg tuin: Profigreen. Leverancier kozijnen: Raamexpres.

villa | mh1 architecten, the art of living

Architect: MH1 Architechten. Hoofdaannemer: Surinx BVBA. Natuursteen buiten: Eurosteen.

Mooie materiaalkeuze

De materiaalkeuze is vertrouwd high end: er is voor tijdloos terrazzo gekozen als basis voor de wastafels en werkbladen in alle badkamers, het kookeiland met aangrenzende tafel en de bijkeuken. Het meubelmaatwerk in de keuken, eetkamer, televisiekamer, alle slaapkamers, werkkamer en de badkamers is gemaakt van zwart eikenfineer en de handgrepen zijn net als alle kranen allemaal van raw copper. Op de vloer in de leefruimten ligt eikenhout parket, in de gang, de badkamers, wc’s en in de wellness vinden we keramische tegels en in de slaapkamers is gekozen voor vloerbedekking. De combinatie van klassieke en eigentijdse materiaalkeuze is in perfecte harmonie en zorgt voor rust, ritme en eenheid.

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Linde Ten Broek, geschreven voor magazine nr.4 2021
Fotografie: Jurrit van der Waal

___
Wil je meer zien van MH1 Architecten?