Hoe belangrijk is verf voor je interieur?

Het belang van je interieur verven

Heb je veel houten items in je interieur? Wanneer je dit regelmatig controleert, kan je beschadigingen of verval snel opsporen. Je kunt dit dan opnieuw schilderen om verdere schade te voorkomen, zoals houtrot. Indien je last hebt van houtrot ben je namelijk nog verder van huis en is de kans groot dat het meubilair het niet lang meer zal redden. In dit artikel vertellen wij je alles over het verven van je interieur.

Wanneer moet ik mijn interieur verven?

Ieder voor- en najaar dien je het schilderwerk in je woning goed te checken. Kijk goed naar je houten tafels, houten kozijnen en liggend houtwerk. Dit is namelijk zeer gevoelig voor houtrot. Wanneer je schilderwerk een onderhoudsbeurt nodig heeft, is te zien aan barsten in de verflaag en als de verf niet meer goed poedert of hecht. Je dient dan de oude verf af te krabben, de naadjes op te vullen, het meubilair te schuren, ontvetten en weer van een nieuwe lik verf te voorzien. Hiervoor worden Sikkens verf en Wijzonol verf veel gekozen, daar dit kwalitatief hoogwaardige merken zijn die goed dekken.

Voorkom houtrot

Door je meubilair van een schilderbeurt te voorzien, wordt achterstallig onderhoud met schade zoals houtrot voorkomen. Heb je een goede verflaag, dan wordt het hout beschermd. Ook oogt je woning een stuk netter en verzorgder. Heb je jouw interieur een grote onderhoudsbeurt gegeven middels schilderwerk, dan kan je huis er weer zo’n 5 jaar tegenaan. Schilder je ook je kozijnen, dan kun je hier de levensduur aanzienlijk van verlengen. Als je jouw binnenschilderwerk goed verricht, zal er geen vocht doordringen in het hout, waardoor houtrot geen kans krijgt. Ook lekkages kun je hiermee voorkomen. Houtrot vind je door op het hout te drukken. Voelt dit zacht aan? Dan is er waarschijnlijk sprake van houtrot. Heb je dit eenmaal in een meubelstuk, dan dient het gehele meubel vervangen te worden. Zorg daarom voor preventief onderhoud.

Aan de slag met schilderwerk

Je weet nu waarom verf zo belangrijk is voor je interieur en hoe je houtrot kunt voorkomen. Wil je direct aan de slag? Check dan je geverfde meubels op barsten en verf er een mooie nieuwe laag verf overheen. Door preventieve maatregelen te nemen, kun je grotere schade aan je interieur items in de toekomst voorkomen. Wij wensen je veel succes met het schilderwerk!

____

Wil je nog meer inspiratie opdoen? Bekijk dan ook eens de andere blogs!


The Art of Living Online | Online redactie


The Art of Living Online is het inspiratie platform op het gebied van exclusief wonen & lifestyle. Op het online platform delen we trends op het gebied van wonen & interieur, nemen we je mee naar exclusieve events en laten we je de nieuwste hotspots zien waar jij als lezer optimaal van kan genieten.