Hoe creëer je een stijlvolle eethoek?

De Marketingreus

De eethoek gaat een steeds belangrijkere rol spelen in onze woning. Het is niet meer alleen een plek waar wordt gedineerd, maar ook een plek waar men samenkomt, spelletjes speelt en werkt. Maar hoe zorg je ervoor dat je een stijlvolle eethoek creëert? Lees hier een aantal tips. 

1. Kies de stijl van je eethoek 

Voordat je meubels gaat aanschaffen, is het goed om te bepalen wat de stijl van jouw eethoek gaat worden. De keuken en woonkamer gaan vaak over in de eethoek, waardoor het belangrijk is dat het wel allemaal matcht. Ga je voor een romantische, industriële of landelijke stijl? Doe van te voren on- of offline inspiratie op. Zo leer je welke stijl bij jou past en kun je wegstrepen wat niet jouw ding is.  

2. Welke tafel wil je? 

Als je de stijl hebt gekozen, dan kun je bepalen hoe het grootste meubelstuk van de eethoek er uit komt te zien; de tafel. Niet alleen het tafelblad is te kiezen, maar ook het onderstel. Wil je bijvoorbeeld een boomstamtafel? Of wil je toch liever een tafelblad van glas met stalen poten? Het is allemaal mogelijk en dan kun je soms ook nog de vorm van het onderstel kiezen. Zo is er bijvoorbeeld een U-poot, een X-poot en N-poot 

3. De stoelen  

Bij een mooie tafel horen natuurlijk wel mooie stoelen. Denk van te voren aan de maximale hoogte van de stoel. Het is zonde als je de stoelen niet onder de tafel kunt schuiven. Dan begint de zoektocht naar de juiste stoelen pas echt. Ga je voor één kleur of wil je de stoelen in de diverse kleuren? Wil je met armsteun of liever zonder? Ga vooral proef zitten, zodat je zeker weet wat jij comfortabel vindt.  

4. En dan de laatste stap: de accessoires  

Je hebt nu een stijl, een tafel en de stoelen uitgekozen. Dan is het nu tijd voor de laatste stap: accessoires! Een vloerkleed, wanddecoratie of vazen, als je zorgt dat dit bij de door jouw gekozen stijl past, krijg je een mooi geheel. Zodat je kunt genieten van jouw nieuwe, stijlvolle eethoek. 

Editor: Media team

Datum: 26-01-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van Redactie The Art of Living