Hoe creëer je luxe privé wellness in de tuin?

Dé trend van dit moment: een eigentijdse wellnessbeleving. Je goed voelen, gezond blijven en goed voor jezelf zorgen zijn belangrijker dan ooit. Dat gaat hand in hand met wellness: zo worden een buitensauna en bijvoorbeeld een eigen wellness huisje steeds populairder. Wat zijn de voordelen van een eigen wellness en hoe richt je dit in? We nemen je graag mee in het creëren van je eigen privé wellness, een toevluchtsoord in je tuin. Onderaan deze blog lees je meer over dé ultieme outdoor wellnessruimte, namelijk een poolhouse.

Welke onderwerpen komen aan bod in deze blog?

Privé wellness staat gelijk aan ultieme luxe en is een echte aanvulling op je tuinontwerp.

  • Ontdek de voordelen van privé wellness
  • Lees meer over de verschillen tussen een hottub en whirlpool
  • Alle mogelijkheden voor een buitensauna
  • Hoe zorg je voor samenhang tussen het exterieur van je buitensauna en je tuin?
  • Creëer ultieme luxe met een poolhouse
  • Inspirerende voorbeelden

 

Nieuwsbrief – V1 [start mei 2024]

Geen titel

Tuinen, subblog, wellness huisje, tuin inspiratie, tuin ideeen, VSB Wellness, The Art of Living

Voordelen van privé wellness

In de hectiek van het dagelijkse, drukke leven is het goed om af en toe een stapje terug te doen. Geniet van rust en ontspanning in je eigen persoonlijke omgeving. Een eigen wellness huisje geeft privacy in tegenstelling tot openbare spa’s en sauna’s. Je hebt je eigen ruimte met luxe en privacy. Bovendien is het erg toegankelijk: pure ontspanning binnen enkele minuten. Met een wellness huisje creëer je een fijne plek in je eigen achtertuin. Ook lekker als de temperaturen buiten dalen, zeker in combinatie met bijvoorbeeld een zwembad en spa. Naast het feit dat wellness zorgt voor ontspanning en dus een positief effect heeft op je mentale gesteldheid, is het ook nog eens erg goed voor je fysieke gezondheid.

Een hottub of whirlpool in de tuin

Wat zijn precies de verschillen tussen een hottub en een whirlpool? Een hottub heeft een eenvoudig ontwerp en is letterlijk een groot vat met warm water. Door het houten frame heeft het een rustieke uitstraling. Ze worden verwarmd met een elektrische kachel of houtkachel. Een whirlpool of jacuzzi wordt verwarmd door elektrische verwarmingselementen en creëren een masserend effect doordat krachtige waterjets de lucht mengen met water.

Er zijn verschillende manieren om een whirlpool bad in je tuinontwerp te verwerken, bijvoorbeeld in een maatwerk vlonder of onder een terras overkapping. Bij het kiezen van de locatie van je whirlpool houd je rekening met praktische factoren zoals zonlicht, privacy en bepaalde uitzichtpunten. Maak een lijst van hetgeen jij belangrijk vindt, van het meest belangrijke tot minst belangrijke. Zodoende kun je de locatie bepalen. In een landelijke omgeving wil je wellicht je whirlpool zo positioneren dat je zicht hebt op de mooie groene en landelijke omgeving. Indien dit niet van toepassing is, kun je ervoor kiezen deze bij je zwembad of terras te plaatsen met mooie sfeerverlichting zodat het echt een onderdeel is van je buitenruimte. Benieuwd hoe een whirlpool of hottub onderdeel kan zijn van jouw tuin? Laat je inspireren door diverse voorbeelden. VSB Wellness levert maatwerk, de volledige realisatie van ontwerp tot oplevering én een bouwkundig zwembad. 

Tuinen, subblog, wellness huisje, tuin inspiratie, tuin ideeen, Alpha Wellness Sensations, The Art of Living

Nog meer tuin inspiratie? In het magazine over Outdoor Living tonen we je de prachtigste tuinen, ontdek je de nieuwste ontwikkelingen en houden we je op de hoogte van allerlei innovatieve producten die niet in jouw droomtuin mogen ontbreken. De beste Nederlandse én Belgische tuin professionals aan het woord.

Een buitensauna voor een optimale ontspanning

Het begrip ‘buitensauna’ is erg breed en als je ervoor kiest een buitensauna in je tuinontwerp mee te nemen dan dien je veel verschillende keuzes te maken. Er zijn twee gangbare methodes om een sauna te verwarmen: elektrisch door middel van infrarood of houtgestookt. Door water op de hete stenen te gieten in een houtgestookte buitensauna, neemt de luchtvochtigheid toe. Een infraroodsauna daarentegen produceert geen stoom, hierdoor ontstaat een warmte die milder en droger is. Het voordeel van een infraroodsauna is dat deze sneller opwarmt en geen voorverwarmingstijd vereist. Iets efficiënter en gemakkelijker dus dan een houtgestookte sauna, maar een houtgestookte sauna biedt een meer traditionelere ervaring met de geur van hout.

Het exterieur van je buitensauna

Er zijn meerdere mogelijkheden wat betreft de uitstraling van je buitensauna. Zo heb je de eclipse vorm, oftewel barrel of een letterlijk huisje met sauna. Vierkant of rechthoekig met een dak. In Finland staat een sauna traditioneel in een apart gebouw in de tuin, een echt wellness huisje dus. De buitenkant kan bestaan uit natuurlijke elementen zoals hout of een charmant heidemat. Zo wordt je buitensauna echt onderdeel van je tuin. Ook zien we steeds vaker modernere toepassingen van een wellness huisje. Een concept waarin verschillende spa faciliteiten worden gecombineerd. De buitenkant bestaat bijvoorbeeld uit een modern, aluminium frame wat wordt gecombineerd met grote glazen ramen en deuren. Dit concept past zoals de naam al zegt perfect in een moderne tuin met strakke lijnen.

De ultieme outdoor wellnessruimte: een poolhouse

Voor de meest ultieme wellnessbeleving kies je voor een poolhouse. Je kunt een poolhouse vergelijken met een groot luxe tuinhuis, maar dan met een wellnessruimte. Het is een apart bijgebouw in je tuin bij je buitenzwembad. Creëer je eigen wellnessruimte door een complete spa inclusief doucheruimte, wellness faciliteiten, slaapkamer en andere elementen samen te voegen. De mogelijkheden hiervoor zijn eindeloos, zo ook wat betreft een binnenzwembad.

Een binnenzwembad zorgt voor ontspanning waar je gedurende alle seizoenen van het jaar plezier van hebt. Daarnaast is het net zoals andere wellness faciliteiten erg goed voor de gezondheid. Het bouwen van een binnenzwembad is een groot project. Het vereist bouwvaardigheid, ontwerp en een zorgvuldige planning. Alpha Wellness Sensations heeft een ruim aanbod aan wellness producten en levert maatwerk.

Meer over wellness:

Samenwerken met The Art of Living?

Dagelijks inspireren en informeren wij onze trouwe volgers via onze kanalen. Mede door onze actieve online activiteiten, weten wij precies welke content wel of niet aanslaat bij de doelgroep. Door dit gegeven en een constante aanvoer van relevante publicaties, houden we de stijgende lijn vast in onze volgers aantallen en interactie percentages. Door onze online kanalen te gebruiken om uw bedrijf te promoten, kunnen we u verzekeren van een hoog exposure cijfer.