Hoe de landelijke en moderne bouwstijl kunnen samensmelten

Een woning helemaal vanuit het niets bouwen is een bijzonder proces waarbij je alles volledig naar eigen smaak kunt vormgeven. Toch kan het ook erg interessant zijn om een monumentaal pand volledig te verbouwen. Je wordt hierbij uitgedaagd de klassieke elementen te bewaren en deze op een creatieve manier te combineren met een hedendaagse interieurstijl én jouw persoonlijke smaak. Kies er bijvoorbeeld voor een boerderij te kopen waarbij je de prachtige landelijke kenmerken op een verfrissende manier kunt benadrukken.

Onverwachte combinatie

De landelijke bouw- en interieurstijl zie je veel terug in boerderij woningen. Het is een stijl die een tikkeltje romantisch en erg karakteristiek is. Er wordt veel gebruik gemaakt van natuurlijke materialen waardoor de huizen een warm karakter krijgen. De moderne stijl is juist het tegenovergestelde; strak en ingericht op comfort en ruimte. Toch kunnen deze twee stijlen erg goed gecombineerd worden. Door ze op een organische manier samen te laten smelten kunnen bijzondere projecten gerealiseerd worden.

Landelijke elementen

Een boerderij kopen en deze verbouwen tot een hedendaagse woning is de uitgelezen kans deze bouwstijlen te combineren. Dit doe je door eerst na te denken over de typische kenmerken van zo’n monumentale woning en welke je daarvan wilt bewaren. Denk je aan een boerderij, dan denk je vrijwel meteen aan een rieten dak. Een rieten dak geeft een woning een exclusieve, maar toch natuurlijke uitstraling. Dit is een uitstraling die erg goed past bij een boerderij woning en daarom zou het zonde zijn deze te laten verdwijnen. Daarnaast hebben deze woningen ook vaak houten balken. Door deze te benadrukken creëer je al snel een uniek interieur zonder dat je er veel moeite voor hoeft te doen.

Moderne touch

Als je bepaalt hebt welke elementen bewaart moeten blijven is de volgende stap het creëren van moderne aanpassingen. Denk bijvoorbeeld aan grote raampartijen, een mix van materialen en een clean ontwerp. De grote raampartijen laten lekker veel licht binnen en zorgen ervoor dat de woning meteen een stuk groter oogt. Door natuurlijke materialen als hout en riet te combineren met staal en beton ontstaat al snel een authentiek ontwerp. Op deze manier wordt het ontwerp ook meteen clean en strak gehouden, zodat de juiste elementen benadrukt worden.