Hoe Ebema_Stone&Style inspeelt op de tuintrends van 2023

Ebema _Stone&Style

Ebema_Stone & Style staat voor elegante betonoplossingen voor de tuin, het terras en inrit. Hierin worden comfort, functionaliteit en duurzaamheid altijd gecombineerd. Bovendien willen ze continu meegaan met de laatste trends en de nieuwste innovaties. Daarom spelen zij ook dit jaar in op de nieuwe tuintrends. Dit betekent dat de focus in 2023 ligt op groenintegratie, klimaatadaptatie en XL-formaten. Daarnaast maken enkele nieuwe originele betonoplossingen deel uit van hun gamma. Ben je benieuwd? Lees dan snel verder, want we vertellen je er graag meer over.  

De XL-collectie 

Grootformaat tegels zijn ontzettend populair dit jaar. Ze worden dan ook veelvuldig buiten toegepast. Dit komt doordat ze buitenzones een magistraal karakter met infinity-gevoel geven. Dit is te verklaren aan de hand van het beperkte aantal voegen. Op deze tuintrend speelt Ebema_Stone&Style dan ook naadloos in. Alle oplossingen uit de XL-collectie zijn dan ook minimaal één meter lang en hebben een dikte van tien centimeter. Nieuw in dit gamma zijn de Eurodal Residential-vloerplaten. Deze robuuste vloerplaten zijn uiterst geschikt om het strakke interieur door te trekken naar de buitenruimtes. Bovendien hebben ze een grote draagkracht waardoor ze ook ideaal zijn om de inrit en parkeerplekken de nodige grandeur te schenken.  

Tuintrends, beton, Ebema
Eurodal Residnetial-vloerplaten Ebema_Stone&Style
Foto: Buitenprojects

Inspelen op duurzaamheid 

Het is nodig om slim met water om te gaan, maar toch is massaal ontharden niet de oplossing. Beton zorgt voor balans, evenwicht en functionaliteit in groenzones. Om daar op een slimme manier op in te spelen biedt Ebema_Stone&Style Eco Solutions aan. Deze collectie staat voor ecologie, duurzaamheid en comfort. Deze producten zijn slimme bestrating die waterinfiltratie en waterbuffering bevordert. Op deze manier wordt watersnood bovengronds voorkomen en ga je waterschade ondergronds tegen. De tegels uit deze collectie hebben een poreuze structuur, wat betekent dat water er door heen kan sijpelen. Deze water passerende tegels en klinkers zullen de afvoer van het water bevorderen, waardoor het terecht komt buiten de watergevoelige zones.  

Speelsheid en creativiteit 

Een andere product die inspeelt op de tuintrends is de Bowler. Deze populaire klinker toont dat functioneel niet saai hoeft te zijn. De Bowler komt uit het waterslimme Eco Solutions-gamma, maar voorziet iedere buitenruimte van een speels karakter. De klinkers zijn licht ‘conisch’ met afgeronde hoeken, waardoor je er een vlot of golvend patroon mee kunt creëren. De waterdoorlatende fundering en het gegeven dat de voegen voor 10% geopend zijn zorgen ervoor dat zelfs de meest hevige stortbuien getrotseerd kunnen worden. Een ander product dat uitnodigt creatief te zijn is de Quilt. De Quilt doet denken aan een puzzelstuk. Dit maakt het mogelijk om een stijlvol asymmetrisch legpatroon te creëren. Bovendien kun je plantjes plaatsen in de openingen van de klinkers, voor een fris effect.   

Buiten als het nieuwe binnen 

Gekeken naar de tuintrends van 2023 zien we ook dat er steeds meer aandacht besteed wordt aan de buitenruimtes. Buiten is dan ook het nieuwe binnen. Om hierop in te spelen biedt Ebema_Stone&Style stijlvol buitenmeubilair aan, gemaakt van fluweelzacht Smooth-beton. Banken, plantenbakken, zitelementen en decoratie; Ebema_Stone&Style heeft het allemaal in de Smooth-uitvoering. Het voordeel van deze Smooth grootformaten is dat ze charmeren met hun zachtheid en tegelijkertijd erg onderhoudsvriendelijk zijn. Om het plaatje helemaal compleet te maken zijn de Smooth-tegels, boordstenen en trappen van het XL-gamma ook te verkrijgen in dezelfde kleuren als het tuinmeubilair. Een harmonieus geheel wordt zo binnen een handomdraai werkelijkheid.  

Meer weten over de tuintrends 

Spreken deze tuintrends je aan en wil je graag het aanbod van Ebema_Stone&Style in het echt bewonderen? Dan kun je hun royale tuinexpo en Objects Park in Zutendaal bezoeken. Naast elegante betonoplossingen voor tuin, terras en inrit biedt Ebema_Stone&Style ook hoogwaardige geveloplossingen. Het is natuurlijk ook mogelijk om een bezoekje te brengen aan de website of geheel vrijblijvend contact met hen op te nemen. 

Editor: Media team

Datum: 02-05-2023

Tekst: Gebaseerd op een tekst van redactie The Art of Living

Fotografie: Ebema_Stone&Style