Hoe een schitterende zetel werd bedacht

Mathes

Het merk WEIBELWEIBEL staat bekend om zijn vernieuwde ontwerpen en de meest uiteenlopende designs. De POI collectie is daar het perfecte voorbeeld van. De zetel werd met zorg ontworpen, waardoor hij er niet alleen fantastisch uitziet, maar ook nog heerlijk zit. Hoe het design van deze stoel tot stand kwam en hoe hij uiteindelijk vorm werd gegeven lees je in dit artikel. We kunnen vast één tip van de sluier oplichten; het heeft te maken met observatie en waarom dit gezien wordt als één van de mooiste manieren van denken. 

Zetel, maatwerk meubels, The Art of Living

Meer dan je nodig hebt 

Het uitgangspunt van dit ontwerp was de vraag hoe een stoel een fauteuil wordt zonder al te veel aanpassingen door te voeren. Aurel Aebi was onderdeel van het team dat tot het uiteindelijke resultaat zou komen. Hij en zijn collega’s zijn gaan kijken daar de ruimte waarin de zetel staat en hoe het design een meerwaarde zou kunnen worden voor de ruimte. Zij zijn gaan sleutelen aan de vorm en hebben gekeken naar het effect daarvan op de kamer. Zo kwamen zij erachter dat de stoel meer zou moeten zijn dan dat je eigenlijk nodig zou hebben. 

Scherpzinnige mening 

Dit betekent ook dat veel experts een blik hebben geworpen op het ontwerp van de POI stoel. Van ontwerper, interieurdesigner en scenograaf, iedereen heeft zijn scherpzinnige mening mogen uiten. Dat resulteerde uiteindelijk in een zetel met een vrij rond zitvlak en naar buitenstaande poten. Dit maakt de stoel een losstaand meubelstuk dat bij vrijwel iedere inrichting past. Individuele configuratie maakt het mogelijk de stoel nog meer naar eigen smaak vorm te geven waardoor het ontwerp aansluit bij ieders wensen.  

 

Fauteuils, Maatwerk meubels, The Art Of Living

Observeren 

Door te observeren en goed te kijken naar de stoel kon dit schitterende design ontstaan. Vanuit verschillende invalshoeken werd het ontwerp bekeken, bevraagd en opnieuw beoordeeld, hierdoor kon het ontwerp rijpen en kreeg de zetel een goed doordacht design. De collectie is nu te vinden in de outlets en op de website van WEIBELWEIBEL.  

Editor: Media team

Datum: 05-05-2022

Tekst: Gebaseerd op een tekst van